compareixença

José Manuel Villarejo titlla Andorra de país de “contrabandistes”

L’excomissari de la policia espanyola ho respon després de ser preguntat per l’exalcalde la Seu i exconseller d’Interior Jordi Ausàs

L'excomissari de policia José Manuel Villarejo.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“A Andorra, que és un país petit però al qual tinc afecte, com a qualsevol país, són contrabandistes. Passaran cinc-cents anys i continuaran sent contrabandistes. Què voleu que us digui? La Guerra Civil i...” Són paraules de l’excomissari de policia espanyol, José Manuel Villarejo, en la comissió d’investigació del Congrés de Diputats sobre la denominada operació Catalunya. Una compareixença de la qual s’ha publicat recentment la transcripció. Villarejo qualifica Andorra de país de contrabandistes després de ser preguntat pel diputat de Vox Juan Carlos Segura Just per l’exalcalde de la Seu d’Urgell i exconseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Ausàs.

“I vostè sap a què es dedicava el senyor Jordi Ausàs, d’Esquerra Republicana de Catalunya, alcalde de la Seu d’Urgell i conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya? És l’equivalent aquí del ministre de l’Interior; imagini’s vostè”, li demana el diputat de l’ultradreta espanyola, que afegeix que “vostè estava a les ordres del ministre de l’Interior, ja que imagini’s el ministre de l’Interior del Regne d’Espanya fent contraban de tabac i sent detingut per la policia, jutjat i condemnat. Vostè sap alguna cosa d’aquest contraban de tabac? Perquè aquest senyor, segons sembla, també tenia comptes a Andorra i hi portava els diners. No en sap res?”.

A la compareixença també se li va demanar a Villarejo si el ministre de l’Interior espanyol “li va demanar, per exemple, que s’hagués de veure amb els responsables de la Banca Privada d’Andorra? L’excomissari respon: “No, mai.” Més tard afirma que “mai he vist el senyor [Higini] Cierco i mai he tingut relacions amb Cierco”.

tracking