govern

Marsol insisteix a posar l'habitatge com a màxima prioritat

La ministra dedicarà les seves dues primeres setmanes al càrrec a tractar la problemàtica

La ministra Marsol provant un joc de realitat virtual al City Fest.N.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, insisteix que l’habitatge serà la seva prioritat aquesta legislatura. Marsol, que va estrenar-se ahir en el primer acte com a ministra, assegura que les primeres dues setmanes les dedicarà exclusivament a aquesta cartera. “Crec que potser hem estat uns quants anys entre la pandèmia i altres que no hem fet el que havíem de fer”, va sentenciar ahir, i va afegir que ja té tancada una reunió amb l’Associació de Propietaris. Marsol aposta per “anar tots a l’una” i va explicar que treballarà en consens amb els grups parlamentaris perquè “estem molt a prop” i “crec que ens entendrem perfectament”.

Pel que fa a Treball, Marsol va recordar que l’escassetat de mà d'obra “no és cap sorpresa” i es treballarà amb la CEA. Així, va apuntar que “no hi ha ni 400 persones que busquen feina al país” i que estem en un “bon moment econòmicament que s’ha d’aprofitar”. Entre les propostes hi ha obrir més quotes per “donar més possibilitats perquè vinguin més persones”, fent al·lusió també a millores salarials, ja que “ens vam comprometre que el salari mínim en aquest mandat l’hauríem de posar al 60% del salari mitjà”. Finalment, la titular va especificar que en aquesta legislatura l’heliport no serà competència d’Economia i dependrà de la secretaria de Transports.

ELS E-SPORTS, UN NOU ATRACTIU ECONÒMIC

L’e-sports City Fest Andorra, l’esdeveniment d’esports electrònics impulsat per Andorra Business i ubicat al Poliesportiu, va donar ahir el tret de sortida amb la previsió d’acollir fins a 2.000 visitants en tot el cap de setmana. La ministra Marsol va alabar l’èxit de l’esdeveniment i va avançar que el país continuarà treballant per posicionar-se en el món dels esports electrònics. En aquest sentit, Marsol va apuntar que l’aprovació de la Llei dels esports electrònics permetrà treballar per posicionar Andorra a nivell internacional com un bon indret per aquesta indústria, amb l’objectiu que es converteixin en un nou atractiu econòmic pel país i ajudin a diversificar l’economia. Amb tot, la titular d’Economia va assegurar que el sector tindrà continuïtat “en tots els aspectes” al Principat i va descriure-ho com una oportunitat d’aportar valor afegit. “No només ho hem de veure com un esdeveniment de joc, sinó també com una possible ubicació industrial al país”, va assegurar. La ministra va afegir que ja hi ha dues empreses d’inversió estrangera d’aquest àmbit ubicades a Andorra, una de les quals aprovada fa pocs dies amb “imports importants”.

tracking