AFERS SOCIALS

Una família de refugiats sirians arriba al país

Govern completa amb aquesta quarta acollida el compromís de rebre persones que fugien del conflicte

La família de refugiats sirians a la seva arribada a MadridTíscar Espigares

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una família de sis refugiatssiriansprocedents del Líban arriben avui a Andorra a través dels corredors humanitaris impulsats per laComunidadSant'Egidio. El corredorhumanitaris'ha establertgràciesa un protocol entre la Comunitat deSant'Egidioi el Principat que previa l'arribada d'un total de 20 persones. El Govern destaca que amb l'acollida d'aquest nucli familiar, el quart que residirà a les Valls, "es completa el compromís adquirit per Andorra davant la comunitat internacional sobre l'acolliment de persones procedents del conflicte sirià".

La família que arriba avui està formada per quatre adults i dos nens aniran a viure a la capital. El nucli familiar arriba en un vol directe des de Beirut a Madrid acompanyats per representants de la Comunitat de Sant'Egidi i després es traslladaran a Andorra la Vella. "Escapem de la guerra i anem a un país en pau. A Andorra, el país que ens ha volgut acollir i on se'nsobreun futur millor, li donem gràcies amb tot el cor", han manifestat.

La família tindrà el suport permanent d'Afers Socials "per adaptar-se de la millor manera al país" i el Govern remarca que farà totes les gestions pertinents per procurar un procés d'acollida i integració adient dels nouvinguts. Per això, se'ls donarà suport "en les gestions i la cobertura de les necessitats bàsiques, tramitació de la documentació d'immigració i de la CASS, i el suport dels menors en el centre educatiu, aprenentatge de català o recerca laboral".

Per l'obertura de corredors humanitaris el Consell General va haver d'aprovar el març del 2018 una Llei de protecciótemporalitransitòriaper motiushumanitàries, amb la qual es va crear el marc legislatiu per a la creació de corredors humanitaris.

tracking