Cossos especials

Bruno Lasne és nomenat director de la policia

Jordi Moreno deixa el càrrec per jubilació després de 38 anys al cos

El nou director de la policia, Bruno LasneArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bruno Lasne ha estat escollit avui nou director de la policia en la primera reunió del nou consell de ministres. Lasne ocupava des del desembre del 2017 el càrrec de director adjunt i coordinador de tot el departament i substitueix Jordi Moreno que deixa la direcció del cos per jubilació després de 38 anys al servei d'ordre.

El nomenament de Lasne ha estat la primera decisió de la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, i el Govern destaca que té una extensa trajectòria a la policia on va entrar el 1987 i inicialment es va especialitzar en desactivació d'explosius. El nou director del cos té 58 anys i ha estat cap del grup de Seguretat Ciutadana, cap del grup TEDAX, sotscap i cap del grup de Protecció de Personalitats, cap del grup d'Investigació Criminal General, cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana i cap de la Unitat Especial d'Intervenció, segons detalla el Govern.

Bruno Lasne ha estat a més representant d'Andorra al Consell d'Europa en el Comitè d'Experts contra el Terrorisme (Codexter) i en el Comitè d'Experts dels Serveis Penitenciaris i de provació sobre la radicalització i extremisme violent. El Govern destaca que el nou director del cos de policia va ser el màxim responsable de la seguretat durant la Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern que es va celebrar a Andorra.

tracking