Seguretat Social

El Fons de Reserva de la Jubilació recupera 65 milions

Jordi Cinca ha informat que en els primers mesos de l’any s’ha capgirat la situació del 2022 amb una rendibilitat del 3,92%

Jordi Cinca en la presentació dels números del Fons de Reserva de Jubilacions aquest matíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació negativa del mercat que va marcar el 2022 s’ha trencat a l’inici del 2023. Segons ha informat aquest matí el president de la comissió gestora del Fons de Reserva de Jubilació, Jordi Cinca, en els primers quatre mesos del 2023 el valor del fons s’ha incrementat un 3,92%, el que en valors absoluts representa un increment de 64,6 milions d’euros, respecte el tancament del 2022. Concretament, 6 milions provenen d'aportacions de la CASS i la resta correspon a la rendibilitat de la cartera d'inversions.

Així, si el valor total del fons al desembre era de 1.491 milions, a 30 d’abril del 2023 el mateix fons tenia un valor de 1.555,7 milions d’euros. En aquest sentit, Cinca ha reiterat que cal ser prudents perquè “no té sentit fer valoracions a curt termini amb un fons que es gestiona a llarg termini”.

D'altra banda, Cinca ha celebrat la predisposició dels grups parlamentaris aseguirtreballant per aconseguir "una reforma profunda" del sistema de pensions i ha recordat que si bé els darrers resultats de laCASShan permès guanyar temps "això no implica resoldre el problema". Amb tot, Cinca ha reiterat la necessitat decontinuarfomentant els plans de pensions d'empreses i individuals com un complementextraa la pensió pública.

tracking