rEPORTATGE

El temps no frena la cursa popular

Unes 3.000 persones tornen a omplir els carrers d’Andorra en una jornada festiva que combina esport, hàbits saludables i cohesió social.

El temps no frena la cursa popularSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temps no va evitar que unes 3.000 persones sortissin ahir a primera hora del matí a córrer. La Cursa Popular Illa Carlemany va tornar a igualar el rècord d’inscrits, aconseguit l’any passat, en una jornada festiva i que va permetre, un any més, promoure hàbits saludables. “Fem una valoració molt positiva de la jornada, un any més igualem l’any de més participació i donem per consolidadíssima aquesta cursa, que conjuga esports, hàbits de vida saludable i un bon dia en família”, va destacar la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva.

Un dia en què el Parc Central, el punt d’arribada de la prova, es va acabar omplint de gent de totes les edats, que va aprofitar per passar un diumenge diferent. “És un dia diferents, és una cursa popular, hem sortit els dos junts i hem pogut gaudir del dia, que era del que es tractava, perquè no és la prova de cap dels dos”, va asseverar Nahuel Carabaña, guanyador de la cursa de cinc quilòmetres, que va córrer al costat de Pol Moya, que va acabar segon. “És més la seva prova que la meva”, va bromejar Moya –especialista en 800 metres–. “A mitja cursa ja li he dit que accelerés una mica que el veia molt tranquil”, va insistir l’atleta de l’FC Barcelona, mentre Carabaña –que té el seu fort en la prova dels 3.000 metres obstacles– se’l mirava. Ambdós tenen els Jocs dels Petits Estats de Malta entre cella i cella –amb el permís del Campionat d’Andorra absolut del cap de setmana vinent.

Reptes de futur

“Aquest cop és una xifra molt rellevant, es mou un nombre de participació molt gran i aspirar a més sempre és un bon objectiu, però en tot cas si ens moguéssim en aquestes xifres podríem donar per assolit l’objectiu de la iniciativa”, va remarcar Riva, que va participar per últim cop com a ministra d’aquesta àrea. “Trobaran a disposició la feina feta i tots els consells que facin falta si calen”, va deixar clar l’encara ministra, que està en espera de si acaba entrant al Consell General.

Un moment de la cursa d'ahir.

tracking