administració electrònica

Més de la meitat dels tràmits amb la CASS ja es fan via online

En total es van fer 575.844 tràmits online durant el 2022 i 474.275 de presencials

Un punt d'atenció online de la CASS.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aposta digital de la CASS té el seu efecte. La presidenta del Consell d’Administració, Mont-serrat Capdevila, va detallar aquesta setmana que, del nombre total d’interaccions fetes amb la CASS durant el 2022, més de la meitat es van fer via portal. Així, l’any passat, entre les visites presencials, les trucades de telèfon o el correu tradicional, la CASS va atendre 474.275 peticions per part d’empreses i assalariats. Per contra, si se sumen tots els tràmits online, es van assolir les 575.844 peticions, cosa que representa un 11% més que el 2021. En l’àmbit digital també es van rebre l’any passat 99.394 correus electrònics (la qual cosa suposa un increment del 7%) i hi ha, en total, 52.694 PIN (un 14% més).

En aquest sentit, Capdevila va detallar que la pandèmia pot haver tingut una afectació en la manera com els usuaris es relacionen amb la seguretat social andorrana. “La CASS és una empresa molt activa que no para de tenir canvis quasi diàris”, va asseverar la màxima responsable de la CASS, que va apuntar que durant el 2023 un dels objectius que es marca l’entitat és “desenvolupar l’administració electrònica, perquè és una voluntat nostra de fa temps per facilitar els tràmits”. Davant d’aquesta aposta per la digitalització, la directora de la CASS, Joaquima Sol, va explicar que, de cara a aquest curs, la CASS treballarà per introduir nous sistemes de ciberseguretat per evitar possible filtracions de dades com la que va succeir recentment a l’Hospital Clínic. “Teníem uns tallafocs que pensàvem que eren suficients i ara veiem que cal seguir millorant”, va detallar la directora, que també va exposar la necessitat de millorar el sistema informàtic de gestió de dades de la Seguretat Social.

ATENCIÓ TELEFÒNICA BAIXA NOTA

Pel que fa a l’enquesta de satisfacció del 2022, la CASS va obtenir una mitjana global del 7,2 –la mateixa que el 2020. En aquest sentit, però, cal destacar que l’atenció presencial va obtenir una nota mitjana del 7,4, la qual cosa millora el 6,9 de la darrera enquesta, mentre que l’atenció telefònica va baixar del 6,8 al 6,6 de l’any passat. Capdevila va asseverar que ja s’estan fent reforços a l’atenció telefònica per millorar-ne la valoració.

tracking