Igualtat

Guia per facilitar l'elaboració dels plans d'igualtat per a empreses

Govern recorda que la llei estableix l'obligació d'implementar un pla d'igualtat en companyies amb 50 o més treballadors

Guia per facilitar l'elaboració dels plans d'igualtat per a empresesGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern impulsa una guia per facilitar l'elaboració i implementació dels plans d'igualtat obligatoris per a les empreses. El document, que va ser validat dimecres durant elconsell de ministres, facilitarà a les empreses aplicar de "forma eficaç i entenedora" el que exigeix la Llei efectiva del dret a la igualtat de tracte i d'oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes. L'executiu recorda en nota de premsa que la implantació del pla d'igualtat és obligatori per a empreses amb 50 o méstreballadors.

La guia ha estat creada pel ministeri d'Afers Socials, Joventut i Igualtat i s'hi descriuen aspectes essencials en l'elaboració dels plans d'igualtat com són la negociació, les dades que s'han analitzat en la fase diagnòstica, el contingut que ha de recollir el pla i les orientacions sobre com estructurar les mesures que s'hi especifiquen, la vigència i el seguiment i l'avaluació dels resultats. El document adreça a les empreses a negociar el pla d'igualtat amb els treballadors perquè ambdues parts participin en el procés de construcció i proposa la constitució d'una comissió de negociació. Les pautes per elaborar plans d'igualtat per a empreses es poden descarregar a la pàgina web del ministeri.

tracking