Les empreses de transport veuen irregularitats en l'autorització a Hife

La companyia d’autobusos espanyola cobreix els trajectes de Montmantell després de la seva fallida

Director de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i gerent de l'Associació del Transport Públic i de Viatgers (ATVA), Iago Andreu,Lucía Quesada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Una autorització no es pot dur a terme en 48 hores". Així de contundent s'ha mostrat aquest matí el director de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i gerent de l'Associació del Transport Públic i de Viatgers (ATVA), Iago Andreu, en una roda de premsa per discutir al voltant de la fallida de la companyia d'autobusos andorrana Montmantell i la posterior autorització a la companyia espanyola Hife. Andreu ha deixat clar des del primer moment que l'objecte de debat no és si l'autorització es dona a una empresa estrangera o andorrana, "sinó que les coses no s'han fet amb la regularitat que requereix la situació".

D'una banda, ha argumentat que amb tan poc marge no es pot donar una autorització a una companyia i una mostra és que a hora d'ara Hife encara no compta amb el vistiplau d'Espanya per dur a terme els trajectes entre Andorra i la Seu d'Urgell i Andorra i Lleida. D'altra banda, Andreu ha confirmat que la solució adient hagués estat que les empreses ja autoritzades haguessin cobert els serveis que va deixar Montmantell, i així ho han expressat al departament de transport verbalment i a través d'una queixa formal que van enviar ahir.

Així mateix, Andreu ha confirmat que la companyia d'autobusos espanyola Hife hauria estat fent serveis interns sense tenir-ne l'autorització. Ha explicat que el trasllat de viatgers arreu del Principat està permès per llei únicament a vehicles amb matrícula andorrana i Hife hauria estat oferint aquests trasllats amb vehicles amb matrícula espanyola. Per tant, de manera il·legal. A la qüestió de si el departament de transport és responsable o no d'aquesta situació, Andreu ha respost que directament no ho és. Ara bé, "és responsable de crear un clima que permet a les empreses cometre aquestes irregularitats".

tracking