Transport

Govern obre el procés per atorgar les línies de Montmantell

L'autorització temporal a Hife i Autocars Andorra finalitza el 31 de juliol

Un autobús d'Hife avui pel carrer Prat de la Creu de la capitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d'Economia ha iniciat el procediment per concedir de manera definitiva les línies de transport internacional entre Andorra i la Seu d'Urgell, Lleida i Tarragona que feia Montmantell i que estan cobrint ara Hife i Autocars Andorra 2011, segons informa el Govern. L'executiu exposa que s'ha obert el procés per "tramitar les sol·licituds presentades per part de quatre companyies per atorgar, de manera definitiva, les línies que explotava aquesta societat, per rigorós ordre d'entrada".

El comunicat de Govern arriba després de la denúncia pública de les empreses de transport de viatgers assegurant que hi ha irregularitats en l'autorització a Hife i Autocars Andorra. El ministeri afirma que el procediment comença "una vegada resolta la situació d'abandonament de prestació del servei perpart de la companyia Montmantell" per la declaració de fallidai "amb la intenció de garantir als usuaris d'aquests trajectes el servei".

El Govern indica que l'autorització a Hife acaba a finals de juliol i les noves autoritzacions es faran perquè les companyies escollides cobreixen aquests trajectes internacionals "a partir de l'1 d'agost del 2023 i amb una durada de 5 anys, tal com estableix l'Acord bilateral amb Espanya". El departament de Transports rebutja les crítiques de les companyies andorranes de viatgers i defensa quetots els actes duts a terme "han estat validats pel Gabinet Jurídic del Govern i consensuats amb l'Estat espanyol, vetllant per l'interès general i amb la ferma voluntat de garantir el servei, així com, la lliure competència i llibertat de mercat i sobretot, ajustades a la Llei de transports per carretera i l'Acord bilateral de transport regular internacional de viatgers existent entre Andorra i Espanya".

tracking