Educació

Els joves i la imatge centren la jornada d'Activitats d'humanitats

El filòsof Nemrod Carrasco ofereix una conferència per als alumnes aquest matí i una a la tarda a la Llacuna oberta a tothom

Inauguració de les XVI Jornades d'HumanitatSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setzena jornada de les Activitats d'humanitats se celebra avui amb tallers a tots els sistemes educatius del país i dues conferències a càrrec del filòsofNemrodCarrasco, una per als alumnes al matí i una altra per a tot el públic al vespre, segons informa Govern en nota de premsa. El tema principal de la jornada és els joves i la imatge i hi participen 123 alumnes i vuit professors de l'escola andorrana de batxillerat, el col·legi espanyolMaríaMoliner, elLycéeComte de Foix i el col·legi Sant Ermengol.

Carrasco, que entre d'altres és el responsable de l'assessorament filosòfic de la sèrie de televisió Merlí, ha tractat en la conferència amb els alumnes el perquè les imatges i els filtres de les xarxes socials juguen un paper tan important en les noves generacions. Per fer-ho ha barrejat fenòmens icònics del present amb la caverna de Plató. El filòsof oferirà una segona conferència oberta a tothom avui a les 19.30 hores al Centre Cultural la Llacuna on tractarà la desconfiança envers les imatges i el perquè la gent "es resisteix a comprendre què volen les imatges, de quina manera parlen i si realment tenen algun poder per començar a foradar aquesta realitat".

tracking