Revisió del sistema d'inventari dels gasos d'efecte hivernacle

Una delegació d'experts de Nacions Unides sobre el canvi climàtic visita aquesta setmana el país

Reunió de treball amb els experts de l'ONU en canvi climàticSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una delegació d'experts del secretariat de la Convenió del Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC) visita aquesta setmana Andorra per analitzar la metodologia que s'utilitza per fer l'inventari nacional de gasos d'efecte hivernacle, segons informa el Govern. Els tècnics s'han reunit amb el secretari d'Estat de Medi Ambient i Sostenibilitat en funcions, Marc Rossell, i impartiran un taller amb els membres de l'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic sobre el sistema de gestió de la mesura dels gasos que s'aplica al Principat.

La setmana de treball s'inclou en el desenvolupament del'Acord de París que fixava l'obligació dels països que el van ratificar d'ampliar ireforçar la transparència dels informes lliurats a les Nacions Unides i que permetenfer un anàlisi exhaustiu de les emissions de CO2 que generen els països i comprovar el nivell de compliment dels compromisos internacionals. Rossell ha indicat que "per poder fer el seguiment

del resultat de les nostres accions de mitigació i comprovar l'abast dels objectius

fixats, cal disposar d'un indicador més transparent, coherent, comparable,

exhaustiu i precís".

El secretari d'Estat en funcions ha explicat que AndorraRossell ha explicat que Andorra està acabant el nou informe de transparència bianual que presentarà a l'ONU amb l'actualització i revisió de l'inventari andorrà fins el 2021, que mostren una tendència a la baixa de les emissions d'efecte hivernacle amb una reducció des del 2015 de mitjana del 4,1% per any. El document inclou la la nova caracterització de capacitat d’absorció dels boscos, segons indica el Govern, remarcant que s'ha registrat un increment d'aquesta capacitat del 60%.

tracking