Patrimoni cultural

Recuperació del retaule de l'església de Santa Eulàlia d'Encamp

La ministra Riva i el Copríncep Vives han presentat els treballs de restauració de tres peces del retaule

Vives en la presentació de la restitució d'una de les peces del retaule de l'església de Santa Eulàlia d'EncampSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura en funcions, SílviaRiva, i l'arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, han presentat aquest matí els treballs derecuperaciói restauració de tres peces del retaule major de l'església parroquial de Santa Eulàlia d'Encamp. L'equip ha treballat en dues portes i un frontal d'altar que s'han restituït al seu lloc d'origen, segons ha informat Govern. La intervenció es va impulsar després que l'església decidís canviar la posició del retaule i fent-ho baixar, amb l'objectiu que recuperés la seva funcionalitat i la unicitat originària. Tanmateix, s'ha dotat de nou el retaule d'un basament.

Les portes de Sant Pere i Sant Pau i el frontal d'altar han estat restaurats al taller de l'àrea de Patrimoni Cultural i un cop finalitzada la restauració s'ha procedit a restituir i integrar les peces al retaule barroc. La intervenció ha seguit l'assessorament del restaurador-conservador EudaldGuillamet.

tracking