tràmits

Els dubtes sobre la flexibilització de la quota general genera cues a Immigració

El Govern defensa que la situació s’hauria de normalitzar en les properes setmanes

Una persona fent cua al Servei d'Immigració.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei d’Immigració ha registrat cues molt llargues les darreres setmanes, fet que va provocar un col·lapse en el sistema per demanar hores. Una situació que des del ministeri d’Interior es considera que és deguda, com passa habitualment, al final de la temporada d’hivern, segons va explicar l’executiu al Diari d’Andorra. Tanmateix, sí que es reconeix que “al Servei d’Immigració es troben persones i empreses que sol·liciten informació sobre els permisos, així com treballadors temporers que van al Servei per sol·licitar la regularització de la seva situació mitjançant l'accés a un permís de residència i feina. Un procés que s'ha flexibilitzat recentment i que permet la regularització a uns 1.500 temporers”, van indicar. D’aquesta manera, el Govern considera que la nova flexibilització, aprovada fa unes setmanes i que permet als temporers accedir de forma més senzilla a la quota general, “genera la situació [de cues], i que hauria de tornar a la normalitat al llarg de les properes setmanes”.

De fet, des del passat 2 de maig els ciutadans que hagin de fer tràmits al Servei d’Immigració ho poden fer demanant cita prèvia, en una mesura que el Govern va aprovar per intentar evitar els col·lapses i les cues al mateix Departament. “D’aquesta manera, s’agilitzaran els tràmits i els processos específics que han de dur a terme els ciutadans al Servei d’Immigració”, apuntava l’executiu en el comunicat en què informava de la nova eina, que també està disponible per a empreses i gestors, els quals ja podien demanar cita prèvia des del novembre del 2022.

SITUACIÓ

-Flexibilització

El final de la temporada d’hivern, a més de la flexibilització perquè els temporers accedeixin a la quota general, és un dels motius pels quals es registren cues molt llargues al Servei d’Immigració.

-Cita prèvia

El Govern espera que en les properes setmanes la situació es torni a normalitzar. A més, s’ha posat en marxa el servei de cita prèvia per agilitzar els tràmits i gestionar les demandes dels ciutadans.

tracking