Ensenyament

Addiccions i com enfrontar-les a la 20ena Càtedra de Pensament Cristià

20ena Càtedra de Pensament CristiàBisbat d'Urgell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Càtedra de Pensament Cristià va celebrar ahirla vintena edició tractant el tema de les addiccions des de diversos vessants, amb les ponències del doctor Josep Solé, psiquiatre i excap de l'àrea d'addiccions de l'hospital psiquiàtric Bennito Menni, el doctor Miquel Àngel Prats, psicopedagog, doctor en Pedagogia per la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull de Barcelona i el doctor Francesc Torralba, director de la Càtedra de Pensament Cristià i doctor en Filosofia i Teologia per la Universitat de Barcelona.

La jornada va estaroberta pel mossèn Pepe Chisvert, delegat d'Ensenyament, i es va celebraral Seminari Diocesà, a la Seu d'Urgell. L'han seguit una vuitantena de persones, en els seus espais de matí i tarda.

Solé ha presentat la ponència Mapa de les addiccions ons'ha centrat a assenyalar geogràficament les ubicacions on els drogodependents i les seves famílies poden acudir en la cerca de solucions en el territori català. Partint de la circumstància que, en qüestions de drogodependència, ens trobem davant d'un oceà de problemes i solucions, té molta importància fer un mapa dels intents de solucions que històricament han anat apareixent des dels anys vuitanta a l'actualitat, a Catalunya.

Ha detallat els amplis recursos que té Catalunya per intentar donar solucions a la problemàtica de la salut mental, mencionant els 102 centres sociosanitaris, 68 centres hospitalaris, 40 centres de salut mental amb íntegrament, més de 900 ambulàncies de transport sanitari no urgent, 62 Centres d'Atenció i Seguiment (CAS), 428 ambulàncies de suport vital bàsic i avançat i 4 helicòpters medicalitzats. Essent la qüestió de les drogodependències, enteses com aquelles addiccions a un substrat químic, especialment dirigida cap als Centres d'Atenció i Seguiment (CAS).

tracking