L'OMS declara el final de l'emergència de la covid

L'entitat remarca que la infecció no ha deixat de ser "una amenaça" per a la salut

L'OMS declara el final de l'emergència de la covid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'emèrgencia sanitària mundial per la covid ha acabat, segons ha anunciat l'Organització Mundial de la Salut (OMS). L'entitat ha decretat el final de l'emergència per la infecció provocada pel SARS-CoV-2 alhora que alerta que la malaltia no ha deixat de ser "una amenaça per a la salut global". El director general de l'OMS, el doctor TedrosAdhanom Ghebreyesus, ha argumentat que "la setmana passada, la covid-19 es va cobrar una vida cada tres minuts, i aquestes són només les morts que sabe".

El final de l'emergència arriba tres anys i tres mesos després de la declaració internacional, un termini durant el qual s'ha notificat 765 milions de casos i 6,9 milions de defuncions, segons les xifres oficials. Tanmateix, l'OMS considera que aquest total no reflecteix les morts provocades el virus que podrien ascendir a 20 milions.

El director general de l'entitat ha demanat continuar vigilant la covid-19 i les mesures de resposta perquè ha recalcat que encara hi ha milers de persones infectades en estat molt greu a les unitats de cures intensives i moltes altres que pateixen els efectes de la covid persistent. I ha afegit que la crisi sanitària mundial provocada pel coronavirus ha tingut conseqüències econòmiques i socials perquè va obligar a tancar fronteres, va limitar la mobilitat internacional i va aturar l'economia deixant milions de persones en situació molt precària.

La declaració d'emergència va servir per aplicar mesures de manera més àgil per contribuir a frenar els contagis en tractar-se d'una malaltia que tenia un greu impacte en la salut pública i risc d'expandir-se per tot el món.

tracking