Afers Exteriors

La delegació de Catalunya obre per enfortir les relacions entre els dos territoris

La consellera Meritxell Serret visita Andorra per presentar a la delegada catalana. Anna Vives

Meritxell Serret i Anna Vives arribant a la roda de premsaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d'Acció Exterior de la Generalitat, Meritxell Serret, s'ha desplaçat avui a Andorra per a la presentació formal de la delegada de Catalunya a Andorra, Anna Vives. Una nova estructura que tot just arrenca i que encara està pendent de qüestions logístiques com ara cercar un local o configurar l'equip que treballarà a la delegació i que integraran tres persones. Serret ha remarcat la voluntat d'enfortir unes relacions estretes i històriques. "La vocació de ser presents aquí neix d'aquesta vocació de ser més útils, d'establir relacions de més confiança i en benefici mutu", ha remarcat.

Serret ha recordat els lligams econòmics, culturals o el pes de la comunitat de residents catalans, que configuren unes 16.000 persones. En aquest sentit la delegada, Anna Vives, ha indicat que, entre d'altres missions, l'estructura de l'oficina estarà al servei d'aquests residents per qualsevol dubte que tinguin en relació amb l'administració d'origen.

Reunió de treball

La visita s’emmarca en les relacions de bon veïnatge entre ambdós territoris i donacontinuïtat a les trobades que s’han celebrat els darrers mesos entre representantsdel Govern i de la Generalitat. Aquestes s’han potenciat al més alt nivell després deles reunions al llarg de la legislatura entre el cap de Govern, Xavier Espot, i elpresident de la Generalitat, Pere Aragonès.Ubach i Serret han pogut tractar i fer una valoració positiva de l’estretacol·laboració entre Andorra i Catalunya, que es fa a través dels diferentsprojectes transfronterers; com és el cas dels acords de cooperació en matèriasanitària, de protecció del medi ambient i de la biodiversitat, així com les millores eninfraestructures de transport, com és el cas de l’aeroport d’Andorra–La Seu.La ministra en funcions ha posat en relleu que la cooperació transfronterera i deproximitat és un dels eixos de la política exterior del Principat i, justament, s’hareferit als treballs realitzats en el sí de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) ia la recentment aprovada Zona Funcional de Muntanya Est del programa europeude cooperació POCTEFA.

Serret i Vives han finalitzat la jornada a la Seu d'Urgell, on s'han reunit amb el copríncep d'Andorra Joan-Enric Vives i Sicília, a la seu del Bisbat d'Urgell.

Visita Consellera d'Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya.

tracking