L'executiva de L'A posa els càrrecs a disposició de la militància

Lafoz confirma que no seguirà com a secretària general i carrega contra DA per “no complir el pacte”

L'executiva de L'A aquest matíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els membres de l'actual executiva de Liberals posaran el càrrec a disposició de la militància en l'assemblea delproper 22de maig, una data que s'ha avançat després dels resultats electorals del passat dos d'abril.

Aquest matí, la secretaria general del partit, MaribelLafoz, el número u de la llista nacional, Josep Maria Cabanes, i el que acabarà sent conseller no adscrit, VíctorPintos, han comparegut en roda de premsa per fer una valoració dels resultats dels darrers comicis. Així,Lafozha confirmat que ella no té la intenció de continuaral seu càrreci ha plantejat que, "pot serara també seria el moment", perquè Jordi Gallardo fes el pas al costat que ell mateix ja va anunciar.

D'altra banda, el partit ha confirmat avui que es quedarà a l'oposició amb un conseller no adscrit -un copConxitaMarsolfaci el salt a l'executiu com a ministra de Presidència, Economia i Habitatge-. "Com a conseller no adscrit farem el que hàgim de fer; estaré allà fent un servei de la ciutadania i defenent les posicions del meu partit" ha asseveratPintosque ha apuntat que"a Ordino hi ha una sensació de traïdoria total", després que no es compleixi el pacte entre L'A iDAi MarcGalabertacabi per no accedir al Consell General.

"Entrar al Govern hauria tingut un sentit si els resultats haguessin estat diferents. Canviar un conseller, que és un elegit pel poble, per un càrrec de l'executiu entenem que no és el mateix" ha remarcatLafozque també ha reconegut que "si no ens respecten el pacte noveiemfins a quin punt la resta pot arribar a succeir".

Per la seva banda, Cabanes ha apuntat que "quan ets el petit et quedes a l'ombra del gran" amb relació al Govern de coalició dels darrers quatre anys i ha apuntat que l'objectiu de les negociacions és que L'A pogués conformar grup parlamentari.

tracking