Justícia

Bloquejats 50 milions del frau de Petróleos de Venezuela dipositats a BPA

Els fons provindrien de comissions il·legals rebudes per ex alts càrrecs per adjudicacions d'obres

La Batllia investiga 35 persones per la relació amb Petróleos de Venezuela

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La justícia andorrana ha bloquejat 50 milions d'euros, més de 55 milions de dòlars, en considerar que provenen de presumptes suborns que haurien cobrat al Principat 21 membres de la trama de Petróleos de Venezuela (PDVSA), segons informa El País fent referència a un informe de la policia d'Andorra. Els fons de procedència il·lícita serien fruit de les presumptes comissions il·legals rebudes per la xarxa d'ex alts càrrecs dels executius de Hugo Chávez de contractistes que van aconseguir adjudicacions milionàries de PDVSA i les seves filials entre 2007 i 2012 que haurien amagat a Banca Privada d'Andorra (BPA).

El rotatiu espanyol indica que la major part dels fons bloquejats al Principat, 18,5 milions d'euros, pertanyen a l'empresari Diego Salazar, cosí germà de l'exministre de Petroli, president de la companyia petroliera i també exambaixador de Veneçuela a l'ONU, Rafael Ramírez. I en segon lloc figura amb 7,8 milions, l'advocat Luis Mariano Rodríguez Cabello, que era gestor dels negocis de Salazar, segons recull El País.

Un altre afectat pel bloqueig de fons és l'exviceministre d'Energia Nervis Villalobos, per un import de 2 milions d'euros dipositats a Andorra, tot i que El País informa que la policia andorrana que com a resultat de les presumptes comissions il·legals Villalobos hauria mogut al Principat uns 124 milions d'euros.

tracking