Brot de covid amb 25 positius a Clara Rabassa

Un dels residents del geriàtric està ingressat en la planta per a pacients amb coronavirus d'El Cedre

El centre residencial Clara Rabassa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La covid torna a afectar un centre sociosanitari de gent gran. El Govern ha informat aquesta tarda que s'ha detectat un brot de la infecció a la residència Clara Rabasa que ha provocat 25 contagiats, un dels quals ha hagut de ser ingressat en la planta per a pacients amb coronavirus del geriàtric d'El Cedre. El brot eleva a 50 els casos actius amb la malaltia, el que suposa una pujada de 26 positius respecte als que hi havia dimecres passat.

El ministre Portaveu en funcions, Cesar Marquina, ha explicat que el contagiat ingressat a El Cedre pateix patologies prèvies i ha estat traslladat a la planta especialitzada per garantir l'atenció i que rebi els tractaments de forma més còmoda en un entorn de covid. I ha destacat que tots els usuaris de Clara Rabassa que han donat positiu al virus estan "lleus o sense cap simptomatologia" de la infecció i tenen "un refredat lleu en la majoria dels casos".

Marquina ha remarcat que no hi ha relació directa entre el brot i l'eliminació de les mascaretes que es va aprovar dimecres passat perquè els primers casos de covid són anteriors, ja que es van diagnosticar el 24 d'abril. I ha incidit que més enllà de la mesura de Salut de retirar l'obligació de portar proteccions facials als centres sanitaris i sociosanitaris les residències poden decidir mantenir-les "i a Clara Rabassa en els primers dies les van mantenir".

El ministre en funcions ha indicat que no s'ha fet la traçabilitat per descobrir l'origen del brot perquè en tractar-se ja d'una patologia "més assimilable a un refredat es fa difícil saber d'on prové".

Salut ha actualitzat avui les dades de la covid que augmenten fins a 48.015 els casos notificats, amb 47.806 altres i 159 defuncions. El total de vacunes administrades ascendeix a 161.440 dosis, de les quals 58.197 corresponen a primeres punxades, 57.568 són de segones, 43.107 de terceres inoculacions i 2.568 són quartes dosis.

tracking