Afers exteriors

Ubach i Arieja es reuneixen per repassar les relacions transfrontereres

La visita s’emmarca en els contactes habituals entre les autoritats d’ambdós països

Reuió d'aquest matí a FoixGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, s’ha desplaçat avui a Foix, on s’ha reunit amb la prefecta de l’Arieja, Sylvie Feucher, i amb lapresidenta del Consell Departamental de l’Arieja, Christine Téqui. La delegacióandorrana l’ha completat l’ambaixadora a França, Eva Descarrega, i el directord’Afers Bilaterals i Consulars, Andreu Jordi.

La visita, s’emmarca en els contactes habituals entre les autoritats d’ambdóspaïsos i en l’estreta cooperació d’Andorra i França. La reunió ha servit per valorar lesrelacions i el treball transfronterer dut a terme al llarg de la legislatura.

Ubach i les representants de l’Arieja han posat en relleu lavoluntat de refermar la col·laboració ja establerta a través de grups de treballtransfronterers; com ara agricultura i alimentació, salut, economia, turisme, cultura,policia i duana, carreteres o educació. En aquest sentit, Maria Ubach s’ha referit ala importància de projectes i qüestions compartides, com és el cas de l’Acord marcsobre cooperació sanitària transfronterera o a lacandidatura a Patrimoni mundial de la Unesco ‘Els testimonis materials de laconstrucció de l’estat dels Pirineus: el coprincipat d’Andorra’, que compta ambparticipació d’Andorra, Espanya i França.

tracking