Crèdit reparteix 11 milions en dividends

L’entitat bancària abonarà 12,2 euros per cada títol entre els 400 beneficiaris

Crèdit Andorrà va tancar l'any passat amb 43,1 milions de beneficis.crèdit andorrà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Crèdit Andorrà va celebrar dijous junta general d’accionistes i va aprovar el repartiment de dividends entre els 400 socis de l’entitat financera. Es distribuiran 11 milions dels 43,1 de beneficis obtinguts durant l’exercici passat. Es tracta del 33% dels 33 milions de guanys acumulats pel banc per la seva activitat a la plaça financera andorrana. La resta són els beneficis assolits pel grup en el negoci a l’estranger i no fan part del repartiment, segons van explicar fonts properes a l’entitat. Els 400 titulars rebran 12,2 euros per acció.

El banc va informar a principi de mes del tancament de comptes de l’exercici passat, que van experimentar un creixement del 30,7% respecte al 2021. El volum de negoci assolit va arribar a 25.002 milions d’euros, un 19,7% més en comparació amb l’exercici anterior, i 11.599 milions corresponen a recursos gestionats al Principat. El conseller delegat del grup, Xavier Cornella, va expressar llavors respecte als resultats que “l’èxit de l’eficient integració de Vall Banc, l’adquisició de GBS Finanzas Investcapital AV, el creixement orgànic nacional i també la bona evolució del negoci internacional han comportat que el grup compti amb uns resultats que superen amb escreix els objectius del pla estratègic 2021-2023”. Precisament l’any passat no hi va haver repartiment de dividends per l’adquisició –finançada amb fons propis– de Vall Banc.

El grup MoraBanc també ha aprovat aquesta setmana els comptes i la repartició de dividends, que correspon a la meitat dels 40 milions de beneficis del 2022. En el cas de l’entitat la totalitat són fruit del negoci al Principat. Quant a Andbank, que va comunicar dijous els seus resultats i que ascendeixen a 30 milions de benefici, es reparteixen a parts iguals entre els guanys obtinguts al Principat i els aconseguits pels resultats del negoci a l’estranger.

Nova consellera

Crèdit Andorra va anunciar ahir que la junta general d’accionistes havia avalat el nomenament de Sandra Sieber com a consellera independent del consell d’administració. L’entitat va justificar que la incorporació de Sieber “reforça el govern corporatiu de l’entitat”, remarcant que “aporta un valor afegit per la seva trajectòria i experiència, com especialista en transformació digital i tecnologia”. Sandra Sieber és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra, on també ha cursat un postgrau en Gestió i Administració d’Empreses i és doctora en Management per l’IESE Business School.

El consell d’administració de Crèdit Andorrà quedarà integrat amb aquesta incorporació per Antoni Pintat Mas, com a president, Jaume Casal Mor, en el càrrec de vicepresident, Xavier Cornella Castel, de conseller delegat; Ramon Aznar Pascua, Alfons Casanova Martí, Rosa Pintat Santolària, André Roelants i Sandra Sieber, com a consellers, i Àngel Cadena Falip, de secretari (no conseller), segons va detallar el banc.

tracking