Finances

Fitch manté el ràting d'Andorra en A- amb perspectiva estable

L'agència d'avaluació destaca el superàvit de gairebé el 3% del PIB el 2022 i la previsió de superàvit de l'1,7% per al 2023

Façana Edifici Govern

Façana Edifici GovernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'agència d'avaluacióFitchRatingsmanté el ràting d'Andorra en A- amb perspectiva estable, confirmant la nota i la perspectiva assolida el juliol de l'any passat. Govern indica que en l'informe es destaca que la nota es fonamenta en una gestió fiscal prudent, assolint un superàvit de gairebé el 3% del PIB l'any 2022 i una previsió de superàvit de l'1,7% per al 2023, tot i haver dedicat "importants recursos a mesures per fer front l'increment del cost de la vida i a la pèrdua del poder adquisitiu".

Tanmateix,Fitchdenota el creixement del PIB assolit durant l'any 2022 del 8,8%, "molt superior al previst inicialment", així com una gestió eficient del deute que hauria permès una reducció després del pic de l'any 2021, i que es preveu que continuï disminuint elspropers anys. L'informe també menciona el fet de no tenir cap refinançament extern fins a l'any 2027 i el fet d'haver consolidat uns costos financers d'aquest deute a un nivell molt inferior a la resta dels països comparables, segons l'executiu. L'agència també destaca "l'alta resiliència" del sector bancari andorrà, posant èmfasi en les ràtios de capital i liquiditat assolits, que se situen en termes "molt superiors" als requerits. A més, apunten a la millora de la rendibilitat de les entitats, que se situen en nivellprepandèmia, i a la constitució de les reservesinternacionali el mecanisme de liquiditat d'emergència del sector financer que s'haimplementat.

Finalment, l'informe fa referència als resultats de les darrereseleccionsgenerals i remarca "el compromís del partit que ha obtingut la majoria amb continuar amb les polítiques econòmiques i fiscals" i "mantenir com a prioritats claus l'habitatge a preu assequible, la reforma de les pensions, la diversificació econòmica i la negociació de l'Acord d'associació amb la UE".

tracking