Demanen l'expulsió durant 20 anys d'un home per agredir sexualment una dona

El processat havia estat condemnat el 2020 per altres delictes d’assetjament

La justícia ha decretat la resolució del contracte de compravenda del cotxe.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Ministeri Fiscal demana l’expulsió del Principat durant 20 anys, a més de 28 mesos de presó, una part ferma i l’altra condicional, a un home acusat d’agredir sexualment una dona. El processat és un home de 32 anys i els fets van ocórrer el novembre de 2021 a l’establiment on treballa. La policia el va detenir per agredir sexualment una clienta i va ser condemnat pel Tribunal de Corts a un any i sis mesos de presó, cinc dels quals ferms que ja va complir de manera provisional. En el judici celebrat aquest matí pel Tribunal Superior, però, la fiscalia ha presentat un recurs contra aquesta sentència en considerar que es tracta d’una pena insuficient. Així mateix, el Ministeri Fiscal remarca que l’home és reincident, ja que havia estat condemnat el 2020 per altres delictes d’assetjament.

El processat havia estat anteriorment a la presó durant sis mesos per intimidar diverses dones des del cotxe. Algunes víctimes denunciaven en el seu moment a xarxes socials que un home s’aturava per parlar, assetjar i seguir les noies que caminaven pel carrer. En total, van ser 11 víctimes de 18 i 19 anys. En un judici ràpid van interposar una pena de sis mesos de presó bescanviables per cinc anys d’expulsió judicial, i el processat va preferir ingressar al centre penitenciari. Tanmateix, mentre va estar empresonat se li va comunicar una expulsió administrativa, diferent de l’expulsió governativa que havia demanat substituir per sis mesos de presó. L’acusat no va complir aquesta expulsió administrativa i sis mesos després de sortir de la presó va cometre el delicte d’agressió sexual pel qual s'ha celebrat avui la vista del recurs d'apel·lació al Superior.

La defensa demana l’absolució de l’home argumentat que no es va produir cap agressió sexual. L’advocat es remet a les imatges gravades per la càmera de seguretat de l’establiment on treballa el processat, on efectivament no es veu cap agressió, però se sent a la dona dir que pari que ha de marxar. El Ministeri Fiscal veu suficient aquestes exclamacions i d’igual manera defensa que en els altres judicis no van considerar aquests vídeos com a proves vàlides perquè el servei de policia sospita que les imatges han estat manipulades.

tracking