Condemnat un policia a 18 mesos de presó condicional per discriminar un company

El Ministeri Fiscal demanava tres anys d'inhabilitació

La sala de Corts.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts ha condemnat a 18 mesos de presó condicional a un policia per discriminar un company de feina i amenaçar-lo, segons la sentència notificada aquest matí. Els fets pels quals va ser jutjat l'agent van succeir el 30 d’octubre de 2020. El policia estava patrullant a la capital amb un altre company i quan es trobaven davant l'edifici administratiu de la policia el va demanar que aturés el vehicle. Aleshores, tal com van narrar els implicats i van corroborar diversos testimonis durant el judici celebrat el mes de març, el processat va baixar la finestra del cotxe i va començar a insultar a un dels seus companys que es trobava davant l'edifici de la policia.

Els insults feien referència a l'origen de la seva família, i la víctima i els testimonis també van afirmar que l’agent va pronunciar amenaces de mort. Durant el judici, però, l’acusat es va defensar dient que es tracta de “bromes típiques entre companys” i que els insults venien de les dues parts.

El Ministeri Fiscal demanava tres anys d’inhabilitació i 20 mesos de presó condicional. Finalment, el Tribunal de Corts ha decidit que siguin 18 mesos de presó condicional i cap termini d’inhabilitació per un delicte major de discriminació per raó d'origen i un delicte menor d'amenaces.

tracking