Andorra Telecom

Jornada de lideratge femení a les TIC per "trencar estereotips"

Les enginyeres Elisenda Bou i Marta Bertran han explicat el seu testimoni en un sector amb "àmbit molt masculinitzat"

Jornada de lideratge femení al sector de les TIC, aquest matí a l'auditori del Centre de Congressos d'Andorra la VellaAndorra Telecom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Congressos d'Andorra la Vella ha acollit aquest matí la jornada de lideratge femení al sector de les TIC, organitzada per AndorraTelecom. Els alumnes participants han pogut escoltar el testimoni de dues dones enginyeres, referents internacionals en l'àmbittecnològic, Elisenda Bou i Marta Bertran. L'objectiu de la jornada, celebrada coincidint amb el Dia internacional de les noies a les TIC, era "trencar estereotips de gènere en un àmbit molt masculinitzat i que està patint una manca de representació femenina".

Bou, enginyera de telecomunicacions i especialista en IA i sistemes d'aprenentatge autònom ha destacat la importància "que les empreses tecnològiques comptin amb equips diversos per produir una tecnologia que sigui diversa", defensant que "es visibilitzi de manera natural" les dones científiques. Per la seva banda, Bertran, enginyera telemàtica, ha animat a les noies a "provar i a equivocar-se", així com a introduir als infants l'aprenentatge del codi "en un moment en què no existeixen en la ment dels infants cap estereotip amb relació a la tecnologia".

tracking