Estadística

Immigració ha concedit 6.560 permisos a temporers

La contractació de personal s'ha incrementat en un 47,2%

servei immigració, cues, tràmitsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d'Immigració ha concedit 6.561 autoritzacions de temporada d'hivern fins a data de 18 d'abril, segons informa Estadística. Així, el consum global de quotes ascendeix fins al 133,6%, tenint en compte que la quota acordada inicialment per decret és de 4.910 en global i que el 25 de gener es va aprovar una ampliació de 645 permisos més.

L'informe destaca que la contractació de temporers ha estat aquesta temporada un 47,2% superior a la de la temporada anterior, amb un increment de 2.105 treballadors. El consum de quotes ha disminuït un 18,4% en el cas de personal comunitari i ha crescut un 77,9% en l'extracomunitari. En aquest sentit, el document recorda que les variacions pels treballadors comunitaris i extracomunitaris poden ser "atípiques" a causa de la divisió de quotes que enguany ha fet Immigració, amb un 10% per al personal comunitari i el 90% pera l'extracomunitari.

Les quotes que s'han utilitzat menys, segons Estadística, són la d'agències, la de comerç al detall i la de neteja, amb 50, 97 i 124 autoritzacions respectivament. El departament especifica que en aquest càlcul no es té en compte l'ampliació de 645 autoritzacions. D'altra banda, la quota amb més contractacions ha estat la d'hoteleria, amb 4.732, i la de pistes amb 1.150. El departament també informa que en la darrera temporada s'ha notificat un lleuger increment en els temporers que han retornat al país.

tracking