Andbank va guanyar 30 milions d'euros l'any passat

El grup internacional especialitzat en banca privada augmenta els beneficis en un 11%

Myandbank suma més de 8.000 clientsAndbank

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andbank, grup internacionalespecialitzaten banca privada, va tancar el 2022 amb un benefici de 30 milions d'euros, un 11% més respecte a l'exercici anterior, segons indiquen en nota de premsa. El volum de negoci va ascendir fins als 34.333 milions d'euros, amb un increment del 5%, i els actius sota gestió es van situar als 31.241 milions, un 3% per sobre a l'any anterior "malgrat les caigudes dels mercats que van succeir al llarg de l'any". D'altra banda, la inversió creditícia va créixer un 23%, fins als 3.092 milions d'euros.

Elgrup va tancar l'any amb 3.257 milions d'euros en noves posicions de clients, xifra rècord de captació orgànica neta, segons indicaAndbank. El grup assegura que l'increment respon "fonamentalment a la confiança dels clients en l'entitat, a l'obertura de nous centres de banca privada, a la incorporació de banquera i a l'aposta del banc per projectes comMyInvestora Espanya oMyandbanka Andorra". Manel Cerqueda, president d'Andbank, assegura que "la nostra especialització és clau per a continuar creixent en situacions complexes dels mercats financers", i Carlos Aso, CEO del grup, destaca la importància "d'oferir un servei diferencial basat en la proximitat, el servei, la tecnologia i el producte que realment aporti valor als clients".

Andbank va tancar el 2022 amb un ROTE (rendibilitat sobre el patrimoni tangible) d'un 11,1%, "confirmant la robustesa del model de negoci del grup", i una ràtio de solvència TIER1 en un 15,7% consolidat i un 27% a Andorra. D'altra banda, la ràtio de liquiditat LCR es va mantenir en 234%, "molt per sobre del coeficient de cobertura de liquiditat mínima del 100%", i la ràtio LTD (Loan to Diposit) va ser del 60%. L'entitat destaca que la ràtio de morositat va baixar fins a l'1,6%, sent una de les més baixes del sector.

tracking