geologia

Un terratrèmol de 2,6 de magnitud es percep a Andorra

El sisme es va registrar a les 14.50 hores amb epicentre a Montferrer i Castellbò

L'epicentre del sisme va ser a Montferrer.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un terratrèmol de magnitud 2,6 i epicentre a l’Alt Urgell es va percebre també a Andorra poc abans de les tres de la tarda d’ahir, segons va informar Andorra Recerca + Innovació (ARI). El succés es va registrar a l’estació sismològica de la Rabassa concretament a les 14.50 hores.

L’Institut Cartogràfic Nacional d’Espanya va informar inicialment que la magnitud del terratrèmol era de 2,9, però més tard l’organisme la va rebaixar fins a 2,8. L’institut va situar l’epicentre al municipi de Montferrer i Castellbò.

Com és habitual, Andorra Recerca+Innovació va iniciar una enquesta perquè les persones que hagin notat el sisme al país responguin a les preguntes plantejades per avaluar la percepció del moviment.

Des de l’1 de gener del 2021 fins a l’actualitat s’han enregistrat un total de 610 terratrèmols, quelcom habitual tenint en compte que es tracta de la zona del Pirineu. Ara bé, molts d’aquests sismes són de magnituds tan petites –fins i tot negatives– que la població els percep molt lleugerament. El darrer va ser fa tot just una setmana, amb una magnitud de 4,3. En aquesta ocasió, l’ARI va informar que el sisme va tenir lloc a les 15.30 hores, amb epicentre als Alts Pirineus, i l’Institut Cartogràfic de Catalu­nya va indicar que el terratrèmol, amb profunditat de zero quilòmetres, va ser àmpliament percebut i no va ocasionar danys. A Andorra, el sisme va ser registrat a l’estació de la Rabassa.

tracking