seguretat social

El psicòleg entrarà per la CASS a l'agost

El consell d’administració vol que abans es tractin “una sèrie d’observacions”

El consell d'administració de la CASS es va reunir ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) està d’acord que els professionals de la salut de l’àmbit de la psicologia puguin signar un conveni amb la parapública. Així es va acordar a la reunió que aquest òrgan va celebrar ahir, tot i que va efectuar una sèrie d’observacions amb relació als requisits a tenir en compte per exercir la psicologia clínica.

En aquest sentit, el consell d’administració també va valorar favorablement que es regulin els actes de psicologia, però igualment es realitzen una sèrie d’observacions que haurien de ser tractades abans que entri en vigor la cobertura dels actes dels psicòlegs, que es demana que sigui l’1 d’agost del 2023. El pronunciament del màxim òrgan que regeix la CASS arriba després d’una llarga negociació entre el Govern i el Col·legi de Psicòlegs, que finalment es van posar d’acord perquè els tractaments de psicologia siguin coberts per la seguretat social. El decret del Govern, que entrarà en vigor tres mesos després de la publicació al BOPA, preveu deu sessions de 45 minuts durant el període d’un any, amb un preu de 45 euros cadascuna.

D’altra banda, el consell d’administració de la CASS va incloure en l’ordre del dia l’informe de valoració de la proposta de decret de modificació del Reglament de les prestacions d’incapacitat. D’aquesta manera, es va donar llum verda a la codificació de forma separada a partir d’ara de la fibromiàlgia, que fins ara la CASS codificava com “miàlgia i miïtis, inespecificades. Fibromiïtis”. Aquest fet permetrà que a partir d’ara es disposi, per exemple, d’estadístiques sobre les baixes que atorguen els metges per aquesta malaltia, fet impossible en aquest moment perquè hi ha tota una sèrie de patologies que van a parar a un mateix calaix. A l’espera de conèixer amb més detall aquesta decisió de la parapública, l’Associació de Malalts Reumàtics, Fibromiàlgics i de Fatiga Crònica (Amare) va valorar ahir positivament la mesura, tenint en compte que l’entitat sempre ha reivindicat que hi hagi una equiparació de la fibromiàlgia amb les altres patologies. “És una bona notícia, segur”, va manifestar Manuel Fernández, president d’Amare.

ALTRES ACORDS

-Preus dels tràmits

Els nous preus públics de tramitacions administratives suposen un augment de 10 cèntims per full imprès de còpies o llistes demanades per afiliats.

-Places concertades

El consell d’administració aprova el conveni amb Societat Clíniques Geriàtriques SA per a la concertació de 55 places a la clínica geriàtrica Sant Vicenç d’Enclar.

-Estratègia

Licitació d’un concurs internacional per contractar una consultoria per definir l’estratègia del futur entorn informacional de l’àrea de suport i estadística.

-Sociosanitaris

El consell d’administració va informar favorablement sobre l’actualització de les tarifes per als centres sociosanitaris d’acord a l’IPC de l’any 2022.

-Serveis de seguretat

La CASS ha contractat una empresa de serveis de seguretat per al seu edifici, adjudicació que ha recaigut en Valira Seguretat.

tracking