concurs

El Festival Ull Nu aposta pel cinema francòfon en el desè aniversari

El certamen ha rebut enguany prop de 600 obres entre totes les categories

El Festival Ull Nu arriba a la desena edició enguany.ull nu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival Ull Nu, que tindrà lloc del 9 al 14 de maig, arriba a la desena edició estenent la seva influència al cinema francòfon. I és que per primera vegada Ull Nu comptarà amb la col·laboració del Festival Cinemania del Quebec, que ha facilitat la projecció de set pel·lícules i la presència d’una delegació d’artistes. El festival consisteix en una variada selecció dels millors llargmetratges i curtmetratges d’Andorra i territoris veïns. Aquest any s’han rebut unes 600 obres, de les quals se n’han seleccionat 23, entre elles tres curtmetratges d’Andorra. Totes les projeccions tindran lloc a l’auditori del Centre de Congressos.

Els films seleccionats que opten a concurs es distribueixen en tres blocs. El primer serà divendres 12 i es projectaran Harta, de Júlia de Paz Solvas; Mediterralia (Andorra) d’Alexia Navarro i Jaume Sastre; Muerte en Torrevieja, d’Adriana Arratia; Quines flors es porten a una fossa?, d’Elena Gilda i Cuando crece la hierba, de María Monreal Otano. Pel que fa al bloc 2, que tindrà lloc dissabte 13, es veurà Die Hexe, de Ian Cuberes, un curtmetratge fora de concurs, guanyador del RECcrea 2022, i opten a premi Niokko Bokk, de Pau Cruanyes i Gerard Vidal; Quiet, (Andorra) d’Hèctor Romance; Commun, de Jonathan Rochier; Pobre Antonio, de Mariana Ferreira i Eudald Rojas, i Oro rojo, de Carme Gomila. L’últim bloc serà dissabte 13 i comptarà amb El bus, de Sandra Reina; Colchique, de Blanche Dion, Céline Blondat i Héloïse Nivart; X083 (BALMA feat. MEMÉ), de Carlos Robisco; Le temps qui passe, de Nathan Le Graciet; Partículas sin masa, de Joel Munu; BRAM, (Andorra), d’Emma Riba, Rosa Mari Herrador i José Ignacio Sánchez, i Mystic Tiger, de Marc Martínez Jordan.

L’entrega de premis serà diumenge 14 de maig, amb 8.500 euros en total. Per a aquesta edició s’ha doblat la xifra de l’assignació econòmica respecte a altres edicions. El premi amb més dotació l’atorga el Govern al millor llargmetratge/migmetratge amb 3.000 euros. A banda, els premis jurat Carnet Jove al millor llargmetratge/migmetratge, amb 700 euros; Consell General a la millor obra, amb 1.000 euros; Fòrum de la Joventut d’Andorra a la millor direcció, amb 1.000 euros, comissió nacional andorrana per a la Unesco a la millor fotografia, amb 800 euros; jurat Carnet Jove al millor curtmetratge, amb 500 euros, i Ull Nu Lab de guió, amb 500 euros.

tracking