Finances

Nou reglament de classificació administrativa de contractistes

Els obrers hauran d'obtenir la classificació administrativa per a obres superiors als 150.000 euros

El ministre Portaveu i de Finances en funcions, Cesar Marquina, avui en la roda de premsa posterior al consell de ministresSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances iPortaveuen funcions,CesarMarquina, ha informat de l'aprovació avui enconsell de ministresdel reglament de classificació administrativa de contractistes. El nou reglament, que entrarà en vigor l'1 de setembre, regula aspectes no regulats en la legislació anterior i modifica substancialment les fórmules emprades en el regalament anterior per atorgar les classificacions i categories dels contractistes. D'aquesta manera, es dicta que els contractistes d'obres han d'obtenir la classificació administrativa per a l'execució d'obres d'un import superior a 150.000 euros i els contractistes de subministraments l'han d'obtenir per un import superior als 60.000 euros.

Marquinaha explicat que el nou reglament té com a objectiu "agilitzar el procés" i que també permetrà que la classificació atorgada tingui una durada indeterminada, que serà vàlida "Sempre que no hi hagi un canvisubstancialen l'empresa o en aspectes més financers de la societat querequereixinuna reavaluació". En referència a aquest aspecte, el titular de Finances ha indicat que el fet de no anunciar aquests canvis podria "ferperdrela classificació o sancions segons la gravetat".

D'altra banda, l'executiu ha aprovat el reglament per a la realització de treballs oactivitatsque modifiquin l'estat actual del terreny i sobre els estudis geològics i geotècnics per atorgar llicències de construcció.Marquinaha recordat que la Llei 4/2023 d'avaluació ambiental de projectes i de plans i programes va derogar per "una qüestió formal" el text vigent. Així doncs, s'ha requerit l'aprovació d'un nou reglament que recupera i reprodueix el mateix contingut "de forma pràcticament idèntica el text derogat".

tracking