Justícia

Andorra vol identificar els passatgers dels avions de Collado

L'expresident de Mèxic, Enrique Peña Nieto, va utilitzar una de les aeronaus que va adquirir amb diners a BPA

L'advocat Juan Ramón Collado.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia andorrana ha demanat a les autoritats judicials dels Estats Units que investiguin i identifiquin els passatgers que van utilitzar els avions de l'advocatJuanRamónCollado, segons informa El País. El rotatiu assegura que l'expresident de MèxicEnriquePeñaNietova arribar a fer servir fins a "dos o tres cops" alguna de les aeronaus del lletrat, que va adquirir amb un préstec de 5,2 milions a la Banca Privada d'Andorra (BPA), on va moure 110 milions d'euros entre el 2006 i el 2015.

PeñaNietohauria fet ús l'avió després d'abandonar la presidència de Mèxic el 2018 i "sempre perquè m'havia convidat ell". Segons l'informe extret de la policia d'Andorra,Colladotambé li hauria costejat un tractament de 91.000 euros en un hospital estatunidenc per a la seva filla, tot i que aquest punt ha estat desmentit per l'exmandatari amb conversa telefònica amb El País. En aquest sentit, Peña Nieto accepta que Collado va ajudar a traslladar a la seva filla a dos hospitals després que patís un greu accident d'esquí.Pel que fa a la relació amb Collado, l'expresident sosté la seva inocència i assegurà que l'advocat no el va informar que estava acusat de blanqueig.

La policia andorrana també demana, segons el rotatiu, el rastreig del patrimoni de Collado a Espanya per tal que sigui embargat. Les investigacions reclamen saber com va adquirir el 2019 un pis de 233 metres quadrats a l'hotel de luxe Four Seasons de Madrid i la identificació de la resta de béns i immobles inscrits en el registre de propietat a nom de l'advocat i de vuit societats intrumentals.

tracking