Cultura

El Festival Ull Nu aposta pel cinema francòfon en el 10è aniversari

El concurs ha rebut concurs més de 600 obres en totes les categories

Cartell Festival Ull Nu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival Ull Nu acollirà del 9 al 14 de maig arriba a la desena edició estenent la seva influència al cinema francòfon. Per primera vegada l'Ull Nu comptarà amb la col·laboració del Festival Cinemania del Quebec, que han facilitat la projecció de set pel·lícules i la presència d'una delegació d'artistes que faran difusió i intervindran en el programa cultural.

El festival consisteix en una variada selecció dels millors llargmetratges i curtmetratges d'Andorra i territoris veïns. Aquest any s'han rebut aproximadament 600 obres, de les quals se n'han seleccionat 23, entre elles 3 curtmetratges d'Andorra. Totes les projeccions tindran lloc a l’auditori del Centre deCongressos.

Els films seleccionats que opten a concurs es distribueixen en tres blocs. Elprimer d’ells serà el divendres 12 a les 20.30 hores, i es projectaran Harta, de Júlia De Paz Solvas; Mediterralia, (Andorra) d’Alexia Navarro i Jaume Sastre; Muerte en Torrevieja, d’Adriana Arratia; Quines flors es porten a una fossa?, d’ElenaGilda i Cuando crece la hierba, de María Monreal Otano.Pel que fa al bloc 2, que serà el dissabte 13 a les 18.15 hores, es veurà Die Hexe, de Ian Cuberes, un curtmetratge fora de concurs, guanyador del RECcrea 2022, i opten a premi Niokko Bokk, de Pau Cruanyes i Gerard Vidal, Quiet, (Andorra)d’Hèctor Romance, Commun, de Jonathan Rochier, Pobre Antonio, de Mariana Ferreira i Eudald Rojas, Oro rojo, de Carme Gomila. L’últim bloc serà dissabte 13,a les 20.15 hores, i comptarà amb El bus, de Sandra Reina, Colchique, de BlancheDion, Céline Blondat i Héloïse Nivart; X083 (BALMA feat. MEMÉ), de CarlosRobisco; Le temps qui passe, de Nathan Le Graciet; Partículas sin masa, deJoel Munu; BRAM, (Andorra) d’Emma Riba, Rosa Mari Herrador i José IgnacioSánchez i Mystic Tiger, de Marc Martínez Jordan.

L'entrega de premis serà el proper diumenge 14 de maig a les 16 hores, on es repartiran 8.500 euros en premis. Per aquesta edició s’ha doblat la xifra de l’assignació econòmica respecte a altres edicions. El premi amb més dotació és atorgat pel Govern d’Andorra al Millor llargmetratge/migmetratge amb 3.000 euros. A banda, es donen els premis Jurat Carnet Jove al Millor llargmetratge/migmetratge, amb 700 euros; Consell General a la Millor obra, amb 1.000 euros; Fòrum de la Joventut d’Andorra a la Millor direcció, amb 1.000 euros, Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO a la Millor fotografia, amb 800 euros; Jurat Carnet Jove al Millor curtmetratge, amb 500 euros, ULL NU LAB de guió, amb 500 euros. A més, tant els curtmetratges com els llargmetratges opten a endur-se el Premi Arxiu Nacional d’Andorra a la Preservació de la memòria històrica, dotat amb 1.000 euros.

tracking