Deu anys de Cirque amb seient per a tothom i el dubte de si tornarà

Les funcions començaran l’1 de juliol i recuperen alguns dels millors moments dels espectacles fets a Andorra

Betim Budzaku i Jordi Torres ahir a Radio Andorra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Cirque du Soleil tornarà aquest estiu al Principat. Ho farà per celebrar el desè aniversari de vinculació amb Andorra, però també amb el dubte de si el 2024 es mantindrà com un dels atractius turístics de l’estiu andorrà. Aquest és el darrer any de contracte que vincula el país i el Cirque, i des del ministeri de Turisme es va explicar ahir que el retorn és quelcom que s’haurà de valorar després de les 22 actuacions que es duran a terme aquest 2023. “Encara no hi ha res decidit; és l’última edició i per a l’any vinent es valorarà si renovar el contracte després d’aquest espectacle”, va explicar ahir Jordi Torres, ministre de Turisme en funcions, en l’acte de presentació de Festa, el nou espectacle del Cirque du Soleil. “No estem trobant res tan atractiu a fora com aquesta marca; prendrem decisions bones per a tothom”, va deixar clar el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, amb relació a la negociació contractual. De fet, els dos dirigents van reconèixer que durant aquests anys el Cirque ha tingut la capacitat d’atreure nous turistes al Principat durant el mes de juliol, un moment de l’any en el qual no és temporada alta d’estiu. Al mateix temps, però, també van apuntar ahir la possibilitat d’obrir un període de reflexió sobre si aquesta ha de seguir sent la via per atreure turistes en aquest moment de l’any, tenint en compte que el juliol no ha de quedar buit.

En aquesta mateixa línia, el president de la Unió Hotelera, Jordi París, va explicar ahir que el sector hoteler valora molt positivament l’esdeveniment del Cirque du Soleil i va recordar que “ara per ara no hi ha cap alternativa” que sigui capaç d’atreure uns 80.000 turistes al país durant el mes de juliol.

TOTHOM ASSEGUT

Una de les novetats d’aquesta edició serà que totes les entrades tindran assignat un seient, fet que ha obligat a reduir l’aforament de l’espai –que es manté a l’aparcament de Prada Casadet– a unes 3.700 persones. Pel que fa al preu de les entrades, les funcions que es duguin a terme entre setmana tindran un cost, en el cas dels seients laterals, de 21 euros i de 23 per a les localitats centrals. En les jornades de caps de setmana, els preus passaran a ser de 26 i 29 euros, respectivament. Cal destacar que ahir el ministre Torres va posar en valor l’aposta que es ve fent des del 2013, quan totes les entrades eren gratuïtes, i es va acabar obtenint un retorn econòmic per al país de 8,5 milions d’euros.

Pel que fa la proposta creativa, Festa neix amb l’arribada d’un grup de turistes a un hotel de luxe ubicat al Principat. El conserge, el fil conductor de l’espectacle, serà l’encarregat de la festa del desè aniversari de l’establiment. “La història creada pel Cirque du Soleil evoca alguns dels trets distintius del nostre país, com ara la relació amb el turisme o la importància de les munta­nyes, i ho fa mitjançant les acrobàcies, ball i música que han fet de la companyia un referent mundial”, va explicar Budzaku, que va detallar que l’espectacle d’enguany també recupera els millors moments de les edicions anteriors. Els paquets d’entrades amb hotel es començaran a vendre el 27 d’abril, mentre que la prevenda per als membres d’Andorra World Fans serà el 2 de maig. La venda general serà a partir del 8 de maig.

Espectacles

tracking