Cultura

Albert Ruiz guanya el concurs en recull i poesia Miquel Martí i Pol

Les obres 'Anatomia' i 'L'adeu' han estat premiades amb 1.200 i 300 euros

Lliurament 26é Concurs de Poesia Miquel Martí i PolSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Ruiz, amb 'Anatomia', en la categoria de reculls, i amb 'L'adeu', en la categoria de poesia, ha guanyat el 26è concurs Miquel Martí i Pol. L'acte de lliurament de premis ha tingut lloc aquest vespre a l'Auditori Nacional d'Ordino, juntament amb l'espectacle poètic DELTA(S) Un blau infinit. L'edició d'enguany ha comptat amb la participació de tretze poemes i onze reculls.

'Anatomia', l'obra guardonada de Ruiz en la categoria de reculls, ha estat dotada amb un premi de 1.200 euros i el jurat l'ha descrit com "un recull ben construít amb una solidesa tant formal com narrativa". Tanmateix, han remarcat "el treball artesanal de la llengua, amb un llenguatge ric i contemporani". Montserrat Coba ha estat reconeguda amb un accèssit pel treball 'Foc' i el jurat n'ha destacat "el joc interessant entre diferents veus que s'interpel·len a través dels diferents poemes, singulars però integrats en el recull".

D'altra banda, en la categoria de poema el jurat ha atorgat el primer premi, dotat amb 300 euros, a 'L'adeu', també d'Albert Ruiz, pel "ritme i la riquesa d'un llenguatge molt treballat, que produeix unes evocacions molt reeixides". 'Vola llibertat!' de David Esteve ha rebut un accèssit per "l'orginalitat del text que es va desplegant en una progressió de versos curts amb imatges molt genuïnes". El jurat d'aquesta edició ha estat format per Eva Aransa, Joan Marc Joval i Gemma Sampons.

tracking