Habitatge

Govern compra els hotels Font del Ferro, Arbella i Hermus per fer pisos assequibles

L'immoble de lloguer més car és un bloc de la carretera del coll d'Ordino que costa 3,638 milions

Hotel Font del Ferro d'Aixovall adquirit pel Govern per fer pisos a preu assequibleFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tres hotels que el Govern ha comprat per convertir-los en habitatges a preu assequible són el Font del Ferro, d'Aixovall, l'Arbella d'Ordino, i l'Hermus, d'Encamp. Els tres establiments estan tancats al públic, tot i que l'allotjament ordinenc i l'encampadà funcionen darrerament com a residència de temporers de les estacions d'esquí.

L'import més elevat dels cincs edificis de compra és el de l'hotel Arbella situat a la carretera del coll d'Ordino que costa3.524.466 euros. I el segon del rànquing és l'hotel Hermus del carrerRené Baulard d'Encamp, que té un preu dei un altre per 3.150.314 euros. El Govern detalla en un edicte publicat al BOPA els imports delsimmobles que comprarà o llogarà per solucionar la falta d'habitatge.

La compra es completa amb un edifici a la capital, al carrer Roureda de Sansa, que té un preu de 1.876.960 euros i amb el del tercer establiment, l'hotel Font del Ferro per 1,5 milions i que està situat a la carretera General 1, a Aixovall. L'adquisició més barata és la d'un altre immoble de Sant Julià, en aquest cas situat a l'avinguda Verge de Canòlich, que serà de titularitat pública per 575.959 euros.

El lloguer més car que farà el Govern és d'un edifici de la carretera del coll d'Ordino per un període de 30 anys que s'ha tancat per 3.638.178 euros. Es tracta d'un immoble ubicat al costat de l'hotel Arbella i propietat de la mateixa família. Per tres dècades es lloga també un immoble de la carretera de la Rabassa per 1.390.800 euros i també a Sant Julià es fa l'arrendament d'un edifici del carrer Dr. Palau, que tindrà una durada de 50 anys per 240.000 euros. El quart lloguer és a Canillo, i correspon a un immoble de l'avinguda Sant Joan de Caselles que tindrà un cost per a les arques públiques de 1.365.884 euros per un lloguer de 30 anys.

El Govern espera tenir disponibles per al 2025, després de fer les reformes necessàries, 147 habitatges a preu assequible amb la compra d'aquests cinc edificis i el lloguer de quatre immobles.

tracking