Mònica Bonell es perfila com a presidenta del grup demòcrata

Carol Puig, per DA, i Pol Bartolomé, per Concòrdia, ocuparan les secretaries de sindicatura

Bonell en la reunió d'ahir de l'executiva de DemòcratesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mònica Bonell guanya opcions per convertir-se en la presidenta del grup parlamentari demòcrata en la nova legislatura. La política canillenca ocupava el número 7 a la llista nacional de DA i es convertirà en consellera quan Xavier Espot es converteixi en cap de Govern. Espot ocuparà fins el 4 de maig el càrrec de president del grup taronja i després seria Bonell qui assumiria aquesta responsabilitat per a la qual també tenen opcions el també canillenc Jordi Jordana i la parlamentària encampadana Maria Martisella.

Bonell ocupava en la legislatura anterior la vicepresidència del grup parlamentari demòcrata que presidia Carles Enseñat, que es convertirà dimecres vinent en el nou síndic general en la sessió constitutiva del Consell General sorgit de les eleccions del 2 d'abril. I Sandra Codina, número 2 de la parroquial d'Ordino, guanya més punts per ser la subsíndica general.

La distribució de càrrecs que estan fent els partits amb representació parlamentària converteix la laurediana Carol Puig en secretària de sindicatura per Demòcrates. L'altra cadira de secretari de sindicatura li correspon a Concòrdia, que aposta per Pol Bartolomé en aquest moment per assumir el càrrec.

El PS ha escollit Judith Salazar com a presidenta del grup parlamentari socialdemòcrata i la formació tindrà a més la presidència i la vicepresidència d'una comissió legislativa del Consell.

Cerni Escalé serà el president del grup parlamentari de Concòrdia i haurà d'assumir dues presidències i dues vicepresidències de comissions. El partit va aconseguir cinc consellers generals i s'haurà de repartir aquests càrrecs quatre parlamentaris ja que qui ocupi la secretaria de sindicatura, que seria Pol Bartolomé, no pot ser president ni vicepresident de comissions legislatives.

El grup parlamentari d'Andorra Endavant serà presiduit per Carine Montaner i a la formació, amb tres consellers, li correspon com al PS una presidència i una vicepresidència d'una comissió legislativa.

tracking