Interior

Govern obre una quota de 2.709 treballadors

L'executiu estima que 1.500 extracomunitaris que estan ara al país podran acollir-se a la nova normativa

Cues de temporers a ImmigracióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat aquest matí una quota de 2.709 treballadors per donar resposta a les necessitats de personal de les empreses, amb 2.399 autoritzacions de residència i treball i 310 per a fronterers. El reglament fixa les noves condicions dels permisos per als extracomunitaris que només hauran d'acreditar dues temporades de treball al Principat per poder-se acollir a aquesta quota, tal i com va avançar el Diari en l'edició d'ahir.

El ministre de Finances i Portaveu en funcions, Cesar Marquina, ha destacat que amb aquesta flexibilització dels requisits perquè els temporers puguin treballar al país s'espera atendre les peticions de les empreses, especialment de serveis, perquè puguin comptar amb el personal que ja han tingut contractat en períodes anteriors. L'executiu xifra en 1.500 extracomunitaris els empleats que poden acreditar dues temporades al Principat.

Marquina ha remarcat que les noves condicions baixen de tres a dos temporades el termini de treball per acollir-se a la quota general, recordant que l'octubre passat es va baixar de cinc a tres temporades el mínim exigible. I ha recordat que la resta d'extracomunitaris han de demostrar una experiència prèvia de quatre anys en el sector al qual s'incorporen per obtenir el permís de treball. El ministre en funcions ha recalcat que els temporers que no puguin demostrar aquesta experiència hauran de complir amb el requisit ja fixat de passar cinc mesos fora d'Andorra per tornar a demanar una autorització temporal. I ha assenyalat que en funció del resultat que doni aquesta quota per a les demandes de les empreses es valorarà la de l'estiu.

El Govern ha aprovat també una quota de 250 autoritzacions per a treballadors per compte propi, de les quals 200 són de residència i treball i la resta per a professionals liberals. Marquina ha indicat que ja està gairebé totalment exhaurida la quota anterior per a aquests professionals.

tracking