Afers Socials

Formació per a 140 persones per comunicar defuncions traumàtiques

Govern crea un protocol per prevenir les conseqüències psicològiques associades a situacions de crisi o pèrdues vitals inesperades

El ministre de Finances i Portaveu en funcions, Cesar Marquina en la roda de premsa d'avuiSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern formarà a partir d'aquest mes 140 professionals del SUM, la policia, els bombers, protecció civil i atenció domiciliària per comunicar emergències que tinguin conseqüències psicològiques associades a defuncions inesperades o situacions de crisi. El consell de ministres ha aprovat avui el protocol que ha preparat un grup de treball liderat per Afers Socials per als casos d'emergències ordinàries que s'hagin de comunicar a les famílies per esdeveniments traumàtics aguts, en particular quan es tracti d'informar d'un traspàs.

El ministre en funcions Cesar Marquina ha explicat que el protocol s'aplicarà en casos d'esdeveniments traumàtics aguts que provoquin una defunció, que afecti a una o més persones i que hi hagi familiars o persones afins a qui s'hagi de comunicar els fets. I també quan afectin a una o més persones on el desenvolupament del mateix sigui susceptible de provocar un estrès emocional greu, amb implicació de menors o joves, múltiples víctimes, suïcidis, accidents esportius o de trànsit o assassinats entre d'altres.

El protocol estableix quines són les persones que han de fer la comunicació que s'ha de fer en un espai que sigui íntim, acollidor i amb lloc per seure, sempre que sigui possible. La formació es basa en els coneixements i l'experiència de professionals en l'àmbit de la psicologia d'emergències i catàstrofes en el context de comunicació de males notícies, especifica el Govern.

Convocatòries d'ajuts

Marquina ha anunciat a més l'obertura de la convocatòria del ministeri d'Afers Socials per sol·licitar ajuts d'associacions sense ànim de lucre per a projectes d'igualtat i prevenció de violència de gènere. I també la convocatòria de subvencions de projectes per a la joventut per promocionar l'associacionisme.

tracking