rEPORTATGE

“Dormir amb xinxes”

Joan Besolí lamenta la sentència d’indemnització, que “han fet com si estiguessin esmorzant en un bar”.

L'empresari lauredià Joan Besolí.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jutges que han dictat la sentència no saben què és dormir en un llit ple de xinxes.” Són paraules de l’empresari lauredià Joan Besolí respecte a la indemnització de 70.000 euros que li ha reconegut l’Audiència Nacional espanyola per haver estat en presó preventiva entre el 2017 i el 2019 per un delicte del qual va ser absolt. “Em pensava que hi hauria una mica més d’humanitat, però fan la sentència com si estiguessin esmorzant al bar”, va explicar ahir a la ràdio catalana RAC-1, on va anunciar que reivindicarà una compensació justa fins als tribunals europeus, ja que demanava 4,6 milions d’euros per danys morals i reputacionals, les despeses de tot el procés judicial i els desplaçaments de familiars a la presó per visitar-lo.

El lauredià va dir que se sent “trist i decebut” per la indemnització, va explicar que “aquests 70.000 euros fa temps que els tenim gastats en advocats, en peritatges... Tot això és peccata minuta”, i va assegurar que es considera víctima col·lateral de l’operació Catalunya contra l’independentisme. “Aquí hi havia una conxorxa i jo vaig ser un dany col·lateral”, va lamentar Besolí, que va recordar com aquells dos anys engarjolat li van canviar la vida. “No és fàcil. Et desordenen la vida d’una manera que és difícil tornar a ser una persona endreçada”, va dir.

La sentència valora el dolor que li va causar la presó preventiva en danys de “caràcter lleu o moderat”. “És surrealista”, va manifestar, sarcàstic, l’empresari i expolític lauredià.

tracking