Marsol serà ministra de Presidència i Enseñat síndic

Sandra Codina es perfila com la nova subsíndica

Conxita Marsol i Alain Cabanes entrant a la reunió de Demòcrates aquesta tardaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els consellers deDemòcratesper Andorra –també el conseller d'Acció, MarcMagallón, i el de Ciutadans Compromesos, CarlesNaudi– estan reunits aquesta tarda a la seu del partit taronja per definir la composició de la sindicatura del proper consell general. La decisió dels demòcrates és que Carles Enseñat sigui el síndic general i Conxita Marsol s'incorporaria a Govern com a ministra de Presidència.

Preguntada a la porta,ConxitaMarsols'ha mostrat més favorable a acabar fent el pas al Govern, el que deixa el camí lliure perquè CarlesEnseñatsigui el nou síndic general. "Jo ho tinc molt clar... Ministra", ha bromejatMarsolquan es disposava a entrar a la seu del partit. D'altra banda, les fonts consultades apunten que Sandra Codina podria acabar agafant el paper de subsíndica i es descartaria el seu pas al ministeri de Cultura i Esports, si bé era la intenció inicial.

De fet, aquestes dues decisions vande la màperquè el pas deMarsolo Codina al Govern farà que L'A passi a tenir un o dos consellers al Consell General. Si finalment només ésMarsolqui passa a l'executiu, Demòcrates només cediria un conseller a L'A i mantindria la majoria absoluta amb 15 consellers, més el conseller d'Acció, MarcMagallón.Concretament,el liberal que faria el pas al Consell General seria VíctorPintos, mentre que MarcGalabertquedaria fora.

Els consellers electes deDA estan reunits des de les cinc de la tarda.A més, a la trobada d'avui també s'ha d'acabar de decidir si finalment Concòrdia obté una secretaria de la sindicatura, quelcom que alguns consellers demòcrates han donat per fet.

tracking