Justícia

Besolí rebrà només 70.000 euros d'indemnització d'Espanya pels dos anys de presó

La justícia espanyola reconeix el dret de l'empresari a ser rescabalat en concepte de "danys morals"

Sandro Rosell i Joan Besolí, a la sortida de la presó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Besolí serà indemnitzat pel ministeri de Justícia espanyol amb 70.000 euros en concepte de "danys morals" per haver estat 645 dies a presó provisional mentre se l'investigava de presumptes delictes d'organització criminal i blanqueig de capitals, dels quals finalment va ser absolt.

L'Audiència Nacional espanyola ha reconegut el dret de l'empresari andorrà, i un dels socis de l'expresident de l'FC Barcelona SandroRosell, i ha estimat parcialment el recurs en què exigia el pagament de 4,6 milions d'euros per "danys i perjudicis ocasionats per la indeguda adopció" d'una "mesura de presó preventiva". En aquest sentit, la sentència concedeix que els gairebé dos anys que Besolí va estar a presó li van generar "la ruptura d'un projecte vital" i un "impacte mediàtic". A més, la defensa va al·legar que estar a la presó va provocar a "la seva esfera personal i patrimonial una sèrie d'afeccions i danys de molta notòria rellevància", a més asseguren que va patir un "prejudici reputacional" perquè era "una persona reconeguda a Andorra, amb rellevant projecció pública".

L'empresari va entrar a la presó de Soto del Real de Madrid el 25de maigdel 2017, incidint que "des d'aquestadata i fins a la celebració del judici oral el 2019 va ser mantingut en presó preventiva tot i que elsadvocatsvan arribar a formular més de dotze recursos". Finalment, Besolí i la resta deprocessatsvan ser absolts per l'Audiència Nacional espanyola el 24 d'abril del 2019.

tracking