La despesa mitjana del turista espanyol és de 249 euros al dia

Andorra es cola a la llista de destinacions on els veïns del sud tenen més despesa diària

Turistes pels carrers de la capital.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els turistes espanyols gasten de mitjana quan visiten Andorra uns 249 euros al dia. D’aquesta manera, el Principat es cola com a únic país europeu a la llista de les majors destinacions per despesa mitjana diària del veí del sud. Les majors despeses mitjanes dels espanyols es fan als Emirats Àrabs (274 euros), Tailàndia (273 euros) i Andorra. Així es dedueix de l’estadística experimental sobre la despesa turística feta pels residents a Espanya en els seus viatges i excursions a l’estranger publicada per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Amb l’aixecament de les restriccions que imposava la pandèmia del coronavirus, els espa-nyols han tornat a viatjar a l’exterior, però el fet és que es queden sobretot a prop de casa. Així, França, Itàlia i Portugal van acaparar el 30% de tota la despesa turística a l’estranger. França lidera àmpliament la llista, amb una despesa total per part dels residents espanyols de 2.793 milions d’euros l’any passat, xifra que representa el 18,6% del total, segons l’estadística esmentada. Itàlia ocupa la segona posició, amb una despesa total de 1.685 euros, i Portugal es troba en tercera posició, amb 1.608 milions d’euros. Pel que fa a An- dorra, se situa en setena posició, amb 773,2 milions d’euros, a darrere també de països com el Regne Unit (971,6 milions), els Estats Units (961 milions) i Alemanya (896,3 milions).

El primer país no europeu que figura a la llista és els Estats Units, seguit de Mèxic, amb 255,7 milions, i el Marroc, amb 206 milions. En total, el continent europeu copa gairebé el 80% del desembossament total, amb l’Amèrica del Nord en segona posició.

El mapa canvia significativament quan s’analitza la despesa mitjana diària. Aquí són els països més llunyans els que lideren la llista, amb les Maldives en primera posició, amb una mitjana de 329 euros de despesa al dia. Austràlia, amb 302 euros, i Indonèsia, amb 280, completen la llista, si bé cap no és particularment rellevant en termes agregats.

tracking