Balanç temporada d'esquí

Grandvalira tanca amb més de 2,36 milions de dies d'esquí venuts

La xifra supera lleguerament les dades acumulades de la temporada passada

Esquiadors al sector del TarterFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera temporada d'hivern amb totes les estacions d'Andorra sota la marca GrandvaliraResortsha tancat amb un total de 2.364.359 dies d'esquí venuts, superant lleugerament les dades acumulades de la temporada passada. El director general,JuanRamónMoreno, valora positivament la temporada i indica en nota de premsa que en un hivern amb escasses precipitacions les xifres han estat gran part gràcies a "les inversions en matèria de neu de cultiu que s'han fet en els darrers anys". Moreno destaca que les condicions ofertes als dominis de GrandvaliraResortshan estat "de les millors entre les estacions del Pirineu".

La majoriadelsclients que han comprat el forfet de temporada, concretament un 74%, s'ha decantat per l'AndorraPass, mentre que el NordPassl'han escollit el 23% dels clients i elMountainPassel 3%. El dia de major afluència a les pistes va ser per Carnaval, el 20 de febrer, amb 33.977 esquiadors.

El balanç concreta que Grandvalira ha superat per un 1,41% les xifres de la temporada passada amb 1.747.333 dies d'esquí venuts en els136dies que han obert. Destaquen el creixement en mercats com el provinent de Madrid i el francès, amb un augment de les vendes en línia del 46% en aquest mercat. Amb el tancament de pistes Grandvalira comença aprepararla temporada d'estiu, amb l'obertura el 23 de juny delMon(t)MagicFamilyParkde Canillo, el cap de golf de Soldeu i el restaurant Llac delsPessonsa Grau Roig.

Pal Arinsal ha tancat la temporada amb 430.516 dies d'esquí venuts, un 12% menys que l'hivern passat. En aquest sentit, lamenten el tancament avançat de l'estació i el fet de no haver pogut operar amb normalitat durant la Setmana Santaa causa dela manca de precipitacions i les altes temperatures. Tot i això, el balanç indica que enguany la despesa mitjana per client ha pujat en un 19%. L'estació començarà la temporada d'estiu el 9 de juny, amb l'obertura delMountainParki elBikeParkde Pal Arinsal. Tanmateix, del 22 al 27 d'agost acollirà la Copa del Món UCI de BTT.

D'altra banda, Ordino Arcalís ha viscut la millor temporada des de la seva integració a GrandvaliraResortsamb 186.510 dies d'esquí venuts, un 26% més que la temporada passada. El bon estat de la neu ha beneficiat al domini a mantenir les instal·lacions obertes durant tota la temporada prevista, un total de137dies. De fet, GrandvaliraResortsassegura que l'estació ha acumulat al llarg de la temporada 327 cm de neu, superant en un 17% el registrat l'any passat. La temporada d'estiu començarà el 3 de juny ambl'oberturadel telecadira deCreussansi el deTristainaper accedir al mirador solar deTristaina.

tracking