Habitatge

Govern compra cinc edificis i en lloga quatre per a habitatge protegit

L'executiu destinarà 19 milions d'euros a aquesta primera fase i preveu portar al Consell General l'aprovació d'un crèdit extraordinari per l'adquisició de dos blocs més

Vista dels edificis d'Escaldes i Andorra la Vella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha aprovat aquesta tarda enconsell de ministresl'adquisició de cinc edificis i l'arrendament de quatre més per rehabilitar-los i destinar-los a habitatges a preu assequible. El ministre de Territori i Habitatge en funcions, VíctorFilloy, ha explicat que en aquesta primera fase del projecte s'ha formalitzat la compra i el lloguer de nou edificis dels onze que havien estat admesos, deixant per més endavant l'adquisició d'aquestsdos restants, ja que la suma total del resultat de les ofertes ascendeix als 22 milions d'euros i el pressupost aprovat era de 19 milions d'euros. En aquest sentit, el ministre en funcions informa que els dos edificis que han quedat fora -que es troben ubicats a Andorra la Vella- s'inclouran en un futur crèdit extraordinari que tramitarà lapropera legislaturaal Consell General.

En total, Govern preveu posar al parc públic d'habitatges a preu assequible 186 habitatges, un cop s'hagin adquirit els dos edificis restants. Tanmateix, Filloy ha concretat que dels edificis admesos vuit són hotels, que hauran de canviar el seu ús a residencial, i tres són plurifamiliars. Pel que fa a la seva distribució, l'executiu indica que dos es troben ubicats a la parròquia d'Ordino, un a la d'Encamp, tres a Andorra la Vella i quatre a Sant Julià de Lòria.

El ministre en funcions preveu que la rehabilitació dels habitatges finalitzi en un any i mig aproximadament, tot i que ha alertat que "és moltcomplex" fixar un termini. Un cop tancats els acords i les escriptures públiques amb els propietaris, l'executiu haurà de licitar la redacció de les obres de condicionament dels edificis i més endavant l'execució d'aquestes. Amb tot, preveu que la primera licitació pugui publicar-se abans de finals d'any.

tracking