Crèdit Andorrà incrementa el benefici un 30,7%

L'entitat gestiona un volum de negoci de 25.002 milions d'euros

La seu central de Crèdit Andorrà.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup Crèdit Andorrà va aconseguir 43,1 milions de benefici l'any passat, que representen un augment del 30,7% respecte al 2021, segons informa aquest matí. El volum de negoci assolit va arribar a 25.002 milions d'euros, un 19,7% més en comparació a l'exercici anterior, i 11.599 milions corresponen a recursos gestionats al Principat. El conseller delegat del grup, Xavier Cornella, ha manifestat que el 2022 "ha estat l'any tant del creixement orgànic com de l'inorgànic, tot i els efectes del mal comportament dels mercats financers" i ha afegit que "l'èxit de l'eficient integració de Vall Banc, l'adquisició de GBS Finanzas Investcapital AV, el creixement orgànic nacional i també la bona evolució del negoci internacional, han comportat que el grup compti amb uns resultats que superen amb escreix els objectius del Pla estratègic 2021-2023".

El banc informa que els recursos de clients es van incrementar un 21,1% l'any passat fins arribar a 22.240 milions i la inversió creditícia es va tancar en 2.761 milions, un 9,4% més que el 2021. El grup indica que les ràtions de solvència i liquiditat "se situen als nivells de la banca europea", amb un 157,71% de liquiditat i un 17,09% de ràtio de solvència. Els fons propis són 559 milions d'euros.

L'entitat remarca que "les operacions estratègiques han estat clau" per al creixement registrat. L'adquisició de Vall Banc, que recorden s'ha finançat amb fons propis, ha servit per "reforçar el negoci de banca privada", indica el Grup Crèdit Andorrà en un comunicat. I destaquen que també ha crescut el grup a Espanya amb l'adquisició del negoci d'assessorament a alts patrimonis i family office de GBS Finance per part de Creand Wealth Management.

El Grup Crèdit Andorrà recalca que les dades del balanç de l'any passat "remarquen el clar lideratge del banc al país, tant pel que fa a la xifra de recursos com a la d'actiu", incidint que això representa un "destacat suport a l'economia, al teixit empresarial i a les persones". El banc especifica que els 11.599 milions de recursos a Andorra estan un 16,4% per sobre dels del 2021. I expliquen que han destinat 2,86 milions d'euros a finançar projectes directes al país en l'àmbit de la responsabilitat social corporativa.

El grup exposa que ha consolidat el creixement internacional "amb un increment del 14,8% del volum de negoci" i el mercat espanyol és on ha registrat el major increment. Creand Wealth Management (Banco Alcalá, SA) ha tingut 3.429 milions de volum de negoci, un 38% més que l'any anterior. La filial de Luxemburg, Creand Wealth &Securities (Banque de Patrimoines Privés, SA) "continua creixent orgànicament i ha incrementat el volum de negoci fins als 9.492 milions, un 13,5% més", assenyala el comunicat. I a Miami es reforça "com a centre de l'activitat financera del grup a Latinoamèrica, on es gestiona un volum de negoci global de 1.939 milions".

tracking