Successos

Reallotjats els afectats pel foc

El foc es va originar a la tercera planta d’un xalet i encara se’n desconeixen les causes

Reallotjats els afectats pel focFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els afectats per l’incendi d’Auvi­nyà, a Sant Julià de Lòria, van ser reallotjats ahir en un hotel de la parròquia. Es tracta d’un matrimoni francès que resideix des de fa anys al Principat i que no va resultar ferit. El xalet on viuen, en canvi, sí que va experimentar diversos danys materials a causa de l’incendi, que es va iniciar a la tercera planta i encara se’n desconeixen les causes. Els bombers han mantingut un equip de guàrdia durant tota la nit per vigilar que no hi hagués cap revifada del foc i la situació s'ha mantingut estable, segons han verificat els agents, segons ha informat el cos d'extinció i salvament.

El foc es va originar pels volts de les onze del matí i els propietaris van poder sortir a peu sense patir cap ferida i van avisar de seguida els bombers. Al lloc dels fets es van desplaçar 15 efectius amb sis dotacions, juntament amb els agents de policia. Passades les dotze del migdia, els efectius del cos d’extinció ja havien sufocat les flames.

Durant la intervenció els bombers es van quedar sense subministrament, però van poder solucionar-ho amb un altre camió que es va desplaçar al xalet incendiat amb 8.000 litres d’aigua. Així mateix, un helicòpter del cos es va mobilitzar i va realitzat descàrregues d’aigua per mullar la zona boscosa del voltant per així evitar l’extensió del foc.

Encara no se sap què va originar l’incendi. El pèrit va fer una primera visita ahir al matí, però avui tornarà a fer una altra inspecció. Es tracta d’una zona que, malauradament, està acostumada als incendis. En els darrers anys s’han incendiat dos xalets més a la mateixa zona. El més recent, el 2021, i el més llunyà, el 2011. En aquella ocasió, el xalet es va incendiar dues vegades la mateixa nit.

Bombers treballant a l'incendi.

tracking