Votar sense opcions

Els canillencs haurien preferit que la llista de Demòcrates tingués almenys un rival, però això no els va frenar a l’hora de votar. Va ser una jornada tranquil·la i, com és habitual, amb una participació alta.

Una dona votant al comú de Canillo.Xavier Pujol / ComÚ Canillo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La jornada electoral a Canillo es va desenvolupar ahir amb la tranquil·litat que tant caracteritza la parròquia. I també amb l’alt índex de participació, un 72,14%. En obrir el comú a les nou del matí ja hi havia algun canillenc votant, però no va ser fins a les dotze que va començar a arribar un nombre considerable d’electors. Ara bé, potser el que més va marcar el dia va ser que els canillencs no tenien gaire on escollir. A la circumscripció territorial únicament es presentava la candidatura de Demòcrates per Andorra (DA), encapçalada per Guillem Casal i Jordi Jordana.

“Abans de venir tenia alguns dubtes amb el vot nacional. El parroquial el tenia clar des del principi”, explicava entre riures la Raquel, de 47 anys. La gran majoria d’electors amb qui va parlar el Diari hauria preferit que es presentés una altra candidatura, però asseguraven que en cap moment això els va frenar a l’hora de votar. “Estaria bé que s’haguessin presentat més llistes perquè així DA tindria una mica més de pressió, però hi estem acostumats”, afegia la Raquel.

La majoria de votants anaven ahir acompanyats de la família i, com el dia de les eleccions va coincidir amb Diumenge de Rams, hi ha qui va anar al comú lluint la seva palma. Com a totes les parròquies, a Canillo tampoc va faltar esmorzar, i entre tanta palma i tants canapès també va haver-hi temps per parlar de les preocupacions dels canillencs.

Com no podia ser d’una altra manera, el que més els amoïna és la qüestió de l’habitatge. “No hi ha pisos de lloguer assequible”, opinava un canillenc de 50 anys que prefereix mantenir-se en l’anonimat, i lamentava que cada cop més “sembla haver-hi dos nivells socials més diferenciats: els que tenen diners i els que no”. Pel que fa als joves, la Núria Areny, de 23 anys, comentava que el que més l’amoïna és “el futur que estem deixant a les noves generacions”, i la Mariona Barcia, de 19 anys, afegia que té por “d’haver de marxar del pas per no poder pagar el lloguer”. Sempre ha acompanyada la família el dia de les eleccions, però ahir era la seva primera vegada a les urnes com a votant: “Votar per primer cop sempre fa il·lusió. Des de petita em van inculcar que era molt important.”

UNA OPORTUNITAT PER RETROBAR-SE

El 26,5% dels canillencs van decidir votar prèviament a la Batllia; un percentatge considerable. Ara bé, encara hi ha qui continua preferint votar el dia de les eleccions i viure l’experiència electoral completa. “M’estimo més venir aquí perquè així em retrobo amb gent que fa temps que no veig”, explicava un votant de 50 anys.

tracking