El vot en blanc marca el resultat de la llista territorial de Demòcrates

Guillem Casal i Jordi Jordana són escollits consellers amb un fort vot de càstig

Els nous consellers Jordana i Casal.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Canillo és de Demòcrates com ja se sabia, però el vot en blanc va marcar ahir el resultat d’una llista territorial única. Mentre que a la circumscripció nacional els vots en blanc van representar només el 4% del total de vots escrutats, la falta d’alternatives polítiques a la parroquial va fer créixer aquests vots fins al 33,25%. És a dir, dels 863 vots 287 van ser en blanc, una xifra que es podria traduir com una forma de protesta silenciosa davant l’única candidatura encapçalada per Guillem Casal i Jordi Jordana, que ja eren consellers generals des del tancament de les llistes.

Fa quatre anys l’escenari era ben diferent per més plural, amb una lluita entre tres candidatures. La llista de DA, encapçalada llavors per Meritxell Palmitjavila i Mònica Bonell, es va alçar amb la victòria amb el 66,27% dels vots, mentre que d’Acord aconseguia el 23,23% i Andorra Sobirana, el 10,60%. Aquesta varietat de formacions polítiques segurament va ser el que va provocar que només hi hagués 48 vots en blanc.

Tot i que només hi hagués una llista, la participació de la jornada es va situar en 865 sobre un total de 1.199 electors, fet que en percentatges es tradueix en un 72,14%. És pràcticament el mateix percentatge que el 2019 (un 0,34% menys) quan va votar el 72,48% dels electors. Però, de totes maneres, Canillo és la segona parròquia amb l’índex de participació més elevat darrere d’Ordino, que acumula un 76,30%.

Pel que fa al nombre de vots nuls, aquests van passar de 9 al 2019 a 46 en aquestes eleccions. Així, els vàlids de la parroquial són de 530. Encara que Guillem Casal i Jordi Jordana van ser escollits consellers generals amb un fort vot de càstig, Canillo continuarà aportant dos escons al Consell al Grup de Demòcrates una legislatura més.

REACCIONS

“HI HA MÉ VOTS EN BLANC PERQUÈ SOM UNA LLISTA”

Guillem Casal. El cap de llista de DA es va mostrar satisfet amb els resultats obtinguts. Va destacar l’alt índex de participació i va explicar que la raó que hi hagi més vots en blanc és perquè hi ha dues candidatures menys que ara fa quatre anys. El candidat va afegir que aquestes setmanes de campanya han “treballat molt per Canillo” i així ho continuaran fent.

El vot en blanc marca el resultat de la llista territorial de Demòcrates

El vot en blanc marca el resultat de la llista territorial de Demòcrates

tracking